Anne Mette Larsen i RS Elite.
Klart for jollefest i Sandvika

Klart for jollefest i Sandvika

Nytt av året er den store satsingen på jolleseiling under Båter i sjøen-messa. Trondheim-firmet Flying Start stiller med joller både for nybegynnere, viderekommende og regattaseilere. I tillegg vises noen joller som tidligere ikke er presentert i Norge.

Publisert Sist oppdatert

STORT FOTO: Anne Mette Larsen gjør den siste finpussen i RS Elite-jollene, som skal brukes til matchracing under messa.

Sandvika;

Onsdag ettermiddag var det full rulle på messe-området i Sandvika. De fleste utstillerne er nå på plass og legger siste hånden på verket før det braker løs i morgen klokken 1200.

Seilkurs under messa

– Vi har med oss ti RS-joller som beregnet på famiilie- og nybegynnere som vil prøve seg på seiling, forteller daglig leder i RS-jolle importøren og Trondhjemsfirmaet Flying Start, Anne Mette Larsen. Hun forteller at Flying Start satser sterkt på å rekruttere folk til seiling, ikke minst jenter.

– Vi har også med oss en 40 fots Grand Soleil, som vi arrangerer seilkurs med alle dagene under messen. Torsdag- og fredagskurset er forbeholdt jenter, mens menn også er velkomne på de andre dagene.

Prøv en jolle

De som ønsker å prøve jolleseiling kan velge mellom RS Feva, RS Vision og RS Tera. I tillegg har Larsen med to RS Elite, som er en kjølbåt  med 1, 12 i LYS-tall og er beregnet på tre personer. Disse to båtene skal brukes til å demonstrere matchracing for publikum, samt matchregattaer for folk i båtbransjen torsdag og «kjendis»-regatta på lørdag.

Rett fra England kommer også en RS 800 og en RS 500. Den førstnevnte er blitt en meget populær klasse i flere land, og var en av kandidatene til jentenes skiff -klasse i London-OL i 2012.

Den siste RS-jollen som vises under messen er RS Q´ba, som Seilas vil prøveseile i løpet av de første dagene. Resultatet kan leses på denne siden om kort tid.

For mer informasjon om jollene og Flying Starts- messeprogram, henvend deg til deres stand rett innenfor inngangen til messeområdet. For mer informasjon om de forskjellige RS-jollene, se http://www.flyingstart.no/