Søk i arkivet

Noe helt annet

Er du lei av å seile rundt i båter som ser lik ut som alle andre. Ta en titt på Defline 43. Den får selv RM 1200 til å se konservativ ut.

Ingen tvil om at franskmenn er innovative. Konstruktør Martin Defline har en 43-fots turseiler under bygging som helt klart skiller seg ut.

Open style
Båten er inspirert av de moderne Open-båtene. Den er hele 4,30 bred, moderne rigg og dobble ror. Seilarealet er på 102 kvm, og gennakeren på hele 142 kvm. Båten har en meget spesiell kjøl. En stor bulb henger mellom to finner. Det gjør at båten får noe av de langkjølte båtenes positive egenskaper, bedre rettningstabilitet og tåler grunnstøting bedre, men uten å dra med seg så mye våt flate som gjør båten tregere.

Annerledes under dekk
Moderne båter har nærmest en standard innredning. Her er alt snudd på hodet. Salongen er plassert under cockpiten, mens to lugarer er plassert frem i båten. På siden av salongen er det to loskøyer.

Les mer om båten her
   
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen