Imhoff Coastal
Imhoff Long Distance

Imhoff Seiltøy, nå i Norge

SailTuv med blant annet Laserseileren Stian Tuv importerer Imhoff seiltøy til Norge. Merket har eksistert i 35 år i Nederland, utviklet av Flying Dutchman- og Drakeseileren Fred Imhoff.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding fra SailTuv heter det at Imhoff i Nederland har 35 års erfaring med å lage teknisk seiltøy. Det hele ble startet av den kjente seileren Fred Imhoff i 70 åra. Alle hos Imhoff er seilere, og de lager kun seiltøy. Alle viktige detaljer som pusteevne, vanntetthet, funksjonalitet og komfort blir ivaretatt grundig.

Nå har Imhoff utviklet en helt ny serie seilklær basert på nyutviklede high-tech laminater. VPR-20 kalles den nye 3-lags membranen som har ekstremt god pusteevne, men som likevel har en vanntetthet som tilsvarer trykket fra en 20m vannsøyle. Denne membranen er utviklet i Japan sammen med en avdeling av Toyota Corporation.

SailTuv distribuerer klærne i Norge og selger selv via sin nettbutikk www.sailtuv.no, men de vil også tilby klærne til forhandlere. Av jakkene er ”Long Distance Jacket” toppmodellen til kr 3295,- egnet til tøffe forhold. ”Costal Jacket” til kr 2195,- vil nok være tilstrekkelig for de fleste behov, bortsett fra de mest ekstreme.

Jakkene er lette skalljakker som gir god bevegelighet. De finnes høye bukser i tilsvarende kvaliteter. Softshell jakker fra flere produsenter er blitt populære i det siste, og Imhoff sin jakke til kr. 1295,- er komfortabel, vanntett og vindtett. Denne jakka er perfekt under regnjakka i kalde forhold. For de ivrigste regattaseilere har Imhoff tatt fram en Racing Jakke. Denne jakken til ble nominert til ”DAME Award” på utstillingen METS 2007