OLYMPUS DIGITAL CAMERA
«Chieftain»
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tilnærmet søsterbåt, «Chieftain» er en rakett unna været

Al Capone losset i Antwerpen

Det heteste tilskuddet til den norske havseilerflåten, Einar Sisseners Cookson 50 «Al Capone» har bestått den lange reisen fra New Zealand til Antwerpen. Nå gjenstår siste etappe hjem.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Peer Moberg prøveseilte båten i New Zealand i slutten av februar ble den nye «Al Capone» gjort klar til transport og lastet på fraktskipet «Hansa Lubeck» med kurs for Antwerpen. Der ble båten losset 9. april og skal nå ta den siste etappen hjem til Sandefjord med lastebil og ferge. Dit kommer båten lørdag 12. april om kvelden og skal deretter rigges og klargjøres for seiling.

Einar Sisseners nye båt skal seles av Peer Moberg. Båten som er tegnet av Bruce Farr stikker 3 meter dypt .

Den er en utvikling av sensasjonsbåten «Chieftain» som vant det meste av regattaene den stilte opp på ifjor og er utstyrt med svingkjøl som slår ut 70 grader og et senkesverd som skal hindre avdrift.

Forgjengeren «Chieftain» har følgende hovedspesifikasjoner:

LOA    15.24m    50.0ft

DWL    13.87m    45.5ft

Bmax    4.33m    14.2ft

DRAFT    3.00m    9.84ft

DISPL    7000kg    15,432lbs

Peer Moberg er midt i oppladningen til OL i Qingdao og skal delta i grade 1 reattaene både i Hyeres og i Holland i april og mai. Det blir derfor begrenset tid å seile med den nye superbåten som kommer til å debutere under North Sails treningsregatta i Holmsbu siste helg i april.