VHFer fra GeoNav

Mangler du DSC på din VHF kan det være verdt å se etter en ny maritim telefon.

Publisert Sist oppdatert

Sleipner tar nå inn VHFer fra det italienske elektronikk produsenten. De selger to modeller, en avansert stasjonær og en liten håndholdt. VHF er en viktig del av sikkerhetsutstyret om bord. I år kreves det også at man har en håndholdt VHF om bord i forbindelse med nye sikkerhetsregler for regattaseiling.

– En moderne VHF som brukes sammen med en GPS eller kartplotter kan være like uunværlig som svømmevesten hvis uhellet skulle være ute. Med DSC funksjonen trykker du en knapp inn så vil et nødsignal som inneholder din posisjon og din identitet sendes ut. Signalet vil kunne mottas av båter og den nærmeste kyststasjonen, skriver Sleipner på sin nye nettside.

Geonav RO4700

Dette er en kraftig stasjonær VHF med 25Watt sendeffekt eller 1watt effekt for kortere rekkevidde. Hvis man kjenner mottagerens MMSI nummer kan denne VHF’en sende et signal som inneholder hvilken radiokanal du ønsker å kommunisere over direkte til den man ønsker uten at noen andre har mulighet til å motta dette signalet.  Deretter kan man gå til en av de 55 kanalene som er tilgjengelige og sende/motta over. DSC- funksjonen er standard på GEONAV RO4700.

Nødknappen sitter lett tilgjengelig under en fjærbelastet deksel, en enkel knapp vil også stille inn VHF så du sender på kanal 16 ved behov. RO4700 har et krystallklart display fullt synlig i skarpt dagslys, som i tillegg til kanalvalg og VHF innstillinger også viser båtens posisjon hvis VHF er koblet til en GPS. VHF har lett synlige knapper både på mikrofonen og radioenheten, disse er bakgrunnsbelyst på kvelden.

- Effekt 25W/1W.

- INT/USA kanaler

- ATIS kanaler

- 55 internasjonale kanaler

- DSC

- NMEA inngang for DSC funksjon.

- Vanntett

- Dobbel/trippel-vakt funksjon for å lytte til kanal 16 samtidig   

  til andre stasjoner

- Enkel tilgang til kanal 16

- Vekt 1,5 kg

- Medfølgende brakett for

  innfelling

Geonav Pocket 4300

Dette er en robust håndholdt VHF i høy kvalitet for maritimt bruk.

    Geonav Pocket 4300 har lettlest display med bakgrunnsbelysning for bruk under alle lysforhold. Store knapper og høydeforskjell mellom de analoge vriderne for volum og squelsh gjør at dette er en VHF som kan brukes med kalde fingre hele året om ønskelig.

Alle internasjonale kanaler ligger inne, samt mulighet for å legge inn fritidskanalene eller fiskekanalene. Effekten kan stilles inn på 1w eller 5w utifra hvilken rekkevidde man ønsker og for å spare batteri. Batteriet har en driftstid på 24 timer (standby). Funksjoner som dobbellytting, trippellytting og tastelås er standard.

- 5 Watt

- Vanntett

- 421 gram med batteri

- Ladenivåindikator i display

- Bakgrunnsbelyst display

- Lagrer 10 kanaler

- Dobbel/Trippel lytting

- Batteri Ni-Mh 7.2V 1400 mA

- Min 24 batteridrift i stanby

- Tastelås