Innovativ familiejolle
Innovativ familiejolle
Innovativ familiejolle
Innovativ familiejolle
Innovativ familiejolle
Innovativ familiejolle
Båten seiles med kun storseil på kryss og med en Code Zero eller gennaker på slør og lens.
Truc 18

Innovativ familiejolle

Italienerne kan design. Crus Yachts har utviklet en multifunksjonell jolle på 18 fot.

Publisert Sist oppdatert

Vi har skrevet om Truc 18 Cabrio før, men kun etter tegninger. Nå er prototypen på vannet. Det unike med båten er at den kan transformeres etter bruksområde. Båten har en stor sprayhood som legges ned i dekk. Den har tofter som kan heves og senkes, og kan dermed gjøres om fra en liten bobåt til en ekstrem seiljolle for fart. En perfekt hyttebåt, eller en ekspedisjonsbåt i kombinasjon med en bil og henger. Hva med en tur til Lofoten eller langs Helgelandskysten.

Sportsbåt

Båten minner om en moderne regattabåt. Den har et skrog som gjør at båten planer. En bulbkjøl som gir god stabilitet, og et langt baugspryd av kullfiber for Code Zero seil eller asymmetrisk spinnaker. Riggen er supermoderne, uten akterstag og et storseil med kraftig akterliksbue.

Turseiler

På hekken er det plass til en liten påhengsmotor. Båten kan seiles med kun storseil og båen blir dermed meget lettseilt. Med sprayhooden nede kan cockpiten gjøres til en enorm plattform for å sole seg. Den leveres også med teakdekk. Båten kan ikke synke. Båten kan lett settes på en henger, men kan også ligge til en brygge, eller i bøye. Med opptrekkbar kjøl kommer du inn i trange farvann, eller kan seiles opp på stranden.

Lengde: 5,5 m

Bredde 2,3 m

Dybde: 1,65m/0,18m

Storseil: 17 kvm

Code Zero: 16 kvm

Vekt: 300 kilo

Ballast: 100 kg

Design: Marco Croci

Båten har også en lillesøster. Den kan du lese om her.