To kan overnatte
Stor klasse i Tyskland
SailArt 18 i Düsseldorf

Stor seilglede

Små selbåter er stort i Tyskland, og SailArt 18 er blant båtene Seilas har sett i Düsseldorf.

Publisert Sist oppdatert

– Vi lager båter for unge mennesker som vil seile, sier Dennis Napp. Seilas møter den unge seilentusiasten på åpningsdagen av Europas største båtmesse, boot Düsseldorf. I dagene som kommer vil vi legge ut nyheter om små og store båter. Vi starter altså med SailArt som lager båter fra 17 til 20 fot for folk som liker fartsfylt seiling

– SailArt er en sporty båt. I Tyskland og Polen er det mange som seiler regatta med silke båter på innsjøer eller langs kysten, sier Napp. Han forteller at båten har senkekjøl med bly som veier 180 kilo. Den planer i mye vind, og kan kullseile, og er derfor klassifisert i CE-klasse C.

SailArt 18 er innredet med køyer under fordekket, og ifølge Napp kan en familie med to små barn sove om bord. Båten er utstyrt med spinnaker og ristropper. Man kan også få med tilhenger til bilfrakt.

SailArt 18 har forhandler i Sverige, men ikke i Norge, får Seilas opplyst. Den koster 19.000 euro (ca 150.000 norske kroner) i Tyskland i 2008 får vi opplyst på messen. du kan besøke SailArts  hjemmeside her.