Aksel Magdahl er navigatør i «Ericsson» og bruker Expedition.
Dag Skarsgård har utviklet elektronikkpakken i landmark 43.
Brukerforum for Expedition

Brukerforum for Expedition

Expedition er programvaren de mest avanserte regattaseilerne bruker, som nå har blitt bedre enn noen gang. Dag Skarsgård skal holde et møte for å utveksle brukererfaringer.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 5. feb kl 18 arrangerer Dag Skarsgård (bildet) på Fornebu et brukerforum for eiere av Expedition. Formålet er å utveksle erfaringer slik at vi utnytte programmet og mulighetene enda bedre. Programmet har nå kommet i versjon 5.1 og har fått en rekke nye funksjoner. Det har fått bedre støtte for C-map kart, bedre kalibreringsmuligheter for instrumentene, og ikke minst er det nå innebygget en simulator-funksjon som gjør at du kan bruke vinteren til å tørrtrene seiling og bli skikkelig kjent med programmet før seilsesongen starter.

Brukes av «Ericsson»

Dag Skarsgård  er i kontakt med den norske navigatøren Aksel Magdahl om bord i Volvo Ocean race båten «Ericsson» før å høre hans gode og dårlige erfaringer med programmet. Han sier at han bruker Expedition daglig i Ericsson teamet og virker veldig fornøyd og kan ikke sette fingeren på noe som er dårlig med Expedition. Han sier videre at Expedition er det "nyeste" programmet av denne typen og er ganske brukervennlig. Han lærer nå opp skipper på bruken av det.

Også I Landmark 43

Det er Dag Skarsgård som har utviklet elektronikksystemet i Landmark 43. Også Dag har bestilt en slik båt. Systemet som Seilas tidligere har omtalt har blitt  installert og testet under prøveseilingen av Landmark 43 i Dubai. Resultatet var meget bra og jeg må ble imponert hvor bra integrasjonen mellom B&G H3000 og Expedition fungerte, forteller Skarsgård.  Det er meget hurtig oppdatering av data begge veier. Kalibreringsmulighetene er avanserte samtidig som det er enkelt å bruke. Det er slutt med å knote konfigurasjonsparametre inn via displayene til B&G. Nå kan alt gjøres i Expedition hvor testseilinger analyseres og kalibreringstabellene forinstrumentene oppdateres og overføres. Fremtiden er her.

Utviklet for Volo Ocean Race


Det er navigatør Nick White som har utviklet programmet for News corp i Volvo Ocean Race 2001-2002. Programmet er videre utviklet for bruk i America’s Cup båtene. Programmet analysere været, viser regattabanen, laylines og regattainformasjon. Startfunksjon, informasjon om båtens polardiagram, muligheter for å analysere konkurrenter og mye mer. Expedition har også de funksjonene som turseilere trenger. Programmet selges i Norge av Seilpartner A/S og koster 7200 + moms. Dukan laste det ned her.