DANSKE: Trimaranen Dragonfly 35
RACER: Hobietiger
INNOVATIV: Windkart - håndstyrt.
NY: Twincat 15
FOR LANGTUREN: Lagoon 420
NY: Magnum 18
STØRST: Privélége 495.

Flerskrogsbåter i fleng

Under Paris-messen i forrige uke fant vi flerskrogsbåter fra 10,5  til 49 fot, hvorav noen er helt nye.

Publisert Sist oppdatert

Stort bilde: Topaz 16CX er en av nyhetene som passer for både nybegynnere og avanserte seiler som vll ha fart.

Katamaraner og trimaraner er et langt mer vanlig syn i Frankrike enn her hjemme, og i Salon Nautique var det et eget område for kun flerskrogsbåter. Den største av var Privilège 495, som er er hele 90 kvadratmeter stor.  Stor er også Lagoon 420, som ble ustilt et stenkast unna Privilège-katamaranen.

Om ikke like stor; den danske trimaranen Dragonfly 35 vakte tilsynelatende vel så stor interesse blant publikum som den store 49-foteren. 

Det er likevel de små sportkatamaranenen som er i flertall; og her var det mye å se på. Hobicat var representert med båter over et stort område. med blant annet 18- foteren Hobietiger, som har markert seg i toppen i flere større regattaer.

For katamaranentusiaster som vil ha en båt som både kan seiles av familien, barna og som sportsbåt med gennaker under friske forhold er Topper-nykommeren Topaz 16 CX verdt å ta en titt på. Båten er ifølge produsentene både rask og meget letthåndterlig, og passer bra som opplæringsbåt. Den veier 140 kilo og kan ta inntil fire personer eller maks 225 kilo.

Det samme gjelder den «miljøvennlige» Twincat 15, som er laget med tanke på fart, styrke og som er produsert uten giftige tilsetningsmidler. 

Magnum 18 er en ny trimaran som kommer i to versjoner; «classic» og  «Fun et adrenalin».

Den mest kuriøse av flereskrogsbåtene, i tillegg til iskatamaranan «Babouche», som er omtalt i egen artikkel, var mulignes den 3, 65 meter lange Windkart-modellen, hvor all navigasjon foregår med hendene foran deg. Du sitter behaglige og tilbakelent og styrer ved hjelp av en metallbøyle som er festet på hver side av skorget. Idéen kommer fra fra Ny-Caledonia, og åpner for en helt ny form for seiling som gjør det superenkelt for nybegynnere og ferdes med seil på vannet.