Den nye Wallyen er på 163 fot.
Eierlugaren helt akter på første dekk er på hele 65 kvm og har direkte utgang til terasse på hekken.
Spisesalongen er i fremfre del av annet dekk. Her slippes det lys ned fra vinduer i taket.
Mye lys i salongen. Deler av dørken er laget av glass for å slippe lys ned i båten.
Overbygget cockpit akter.
«Nariida» var den første Wally som ble bygget og er nå eiet av Morten Bergesen.
Detalj fra interiøret. Skjekk kullfiberleidere (ltrappen).
Godværscockpit ved masten.
Enda større Wally

Enda større Wally

Wally lager de mest avanserte Mega-yachtsene i verden. Nå har verftet skrevet kontrakt på en gigant på 50 meter. Den vil bli bygget som en regattamaskin.

Publisert Sist oppdatert

Verftets størsste skiller seg klart fra de tidligere Wally seilbåtene med at båten har flere dekk, og vil dermed få mye mer volum under tak. Men i likhet med de andre Wally båtene vil også denne bygges svært avansert. Båten vil bli bygget som en regattamaskin i avansert kompositt materiale med kullfiber. Den vil også få en kullfibermast med PBO. PBO er verdens mest strekkfaste fiber som benyttes i stede for wire og rod i de mest avanserte regattabåtene i dag.

Rask

Den 163 fots lange båten skal bli meget lett bygget. Den skal bare» veie 230 tonn. VPP tallene viser at båten vil gjøre 11 knop på kryss og 14 knop på slør i 8 knops vind. Blåser det 20 knop vil den seile 14 knop på kryss og 20 knop på slør.

Lugar på 65 kvm

Båten er preget av store salonger og mye dekksplass. Ved masten finnes det en cockpit, og bak mot hekken er det en nedsenket terrasse. Fra flybridgen kontrolleres alt via knapper i kjent Wally-stil. Her oppe er kan også mannskapet grille mat til gjestene. Eierlugaren er på hele 65 kvm med egen utang til terrassen på hekken.

På fordekket finnes det luker for to tendere og en jacuzzi på 2,4 x 2,4 meter.

Miljøvennelig

Båten vil ha et slags hybridmotor system. Dieselgeneratorer vil produsere strøm til elektriske motorer. Det vil være tre generatorer ombord. Systemet vil gi mindre bråk, mindre vibrasjoner og lavere forbruk.

Noen data

L.O.A. 49.90  m  

Bredde 10.25 m

Dybde 4.20 / 6.20 m

Vekt    230 tonn

Ballast  65 tonn

Seilareal  1,100 kvm

Køyeplasser  10 gjester + 10 crew

Drivstofftank  18.000 liter

Vann 6.000 liter