Bavaria Yachtbau solgt

Bavaria Yachtbau solgt

En av verdens største båtprodusenter, det tyske Bavaria Yachtbau i Bayern, er i dag solgt til en internasjonal investorgruppe, Bain Capital. Salget omfatter 100 prosent av aksjene.

Publisert Sist oppdatert

Bavaria bygger rundt 3.500 båter i året og omsatte siste driftsår for 271 millioner euro. Selskapet ble etablert i 1978 av Winfried Hermann. Han var også største aksjonær i selskapet. Etter overtagelsen som finner sted allerede 31. juli i år, går Hermann av som leder, men fortsetter som styremedlem og rådgiver for de nye eierne.

Bain Capital er et investeringsselskap som ble etablert i 1984 og som har eierinteresser i mer enn 230 selskaper verden over.  Blant disse er det kjente Bombardier-selskapet som produserer og selger utenbordsmotorer, sportsbåter og gummibåter. Bain Capital sier i en pressemelding at de nye eierne vil styrke produksjonsbedriften i Bayern og dessuten planlegger en ekspansjon gjennom å styrke det internasjonale forhandlernettverket og etablere nye, attraktive markeder.

Salgssummen er ikke oppgitt, men i følge nettsiden til International Boat Industry skal det ha vært hele 15 ulike interessenter som har konkurrert intenst for å få kjøpe Bavaria.