Elvstrøm Sobstad får ny eier

Det legendariske seilloftet som den firedobbelte OL mesteren Poul Elvstrøm etablerte i 1954 har fått ny eier.

Publisert Sist oppdatert

Elvström Sails A/S, som er Europas største seilloft er solgt fra Claus Olsen som har eid loftet siden 1980 til den danske forretningsmannen Peter Jørgensen, a Danish businessman (42) som samtidig overtar jobben som styreformann for Elvström Sobstad Group.

Claus Olsen, som oppgir personlige grunner som årsak til salget, vil fortsette i selskapet i en ledende posisjon der han vil ha hovedansvar for loftene i Norge og England foruten at han vil ha ansvar for innkjøp. Ingen av de 100 ansatte i Aabenrå blir berørt av eierskiftet og  Andrew Smith fortsetter som Group Vice President med ansbvar for design, utvikling og  produksjon.

Elvstrøm Sobstad syr idag 30,000 seil årlig from hovedloftene i Danmark og Frankrike og har mer enn 50 forhandlere på verdensbasis. Loftet leverer seil til fabrikkene Bavaria Yachts, Bénetéau, Hallberg Rassy, Sunbeam, Dufour og Etap. I 2002, kjøpte Elvstrøm Sails det amerikanske  seilloftet Sobstad tog rettighetene til Genesis teknologien, og selskapet skiftet navn til Elvström Sobstad.