Far Rolf og sønn og Jørgen tester America' s Cup-the game.
Virtuell seiling på Sjøen for alle

Virtuell seiling på Sjøen for alle

Virtual Skipper kommer i ny versjon og du kan prøve deg på to heftige PCer på standen til Norges Seilforbund. 

Publisert Sist oppdatert

America's Cup - The game (Virtual Skipper 5) vil bli vist lørdag og søndag på båtmessen Sjøen for alle. 2 superdatamaskiner og 2 flatskjermer på 30" fra Hewlet Packard vil by på en "sinnsykt" bra grafikkopplevelse. Maskinene er koblet koblets sammen i nett, og besøkende vil kunne prøve selv i matchseiling mot hverandre.

Virtual Skipper 5 er fortsatt under utvikling, men er nå helt i sluttfasen. Dette vil være en verdenspremiere for offentlig visning. Programmet vil være i salg fra 20. april.

De viktigste forbedringene i Virtual Skipper 5 er:

• Båtenes naturtrohet, både visuelt og i forhold til hvordan de oppfører seg i bølger og vind.

• ISAF RRS. Reglene er nå nesten feilfrie, men kanskje enda viktigere, man vil kunne være nødt til å protestere for i det hele tatt å generere en straff.

• De spesielle prosedyrene for matchseiling er implementert, med box entry etc.

• Meterologiske forhold. Vindskiftrutinen er oppgradert, og strømmen har indirekte innvirking på båtenes opplevelse av vinden.

• De datastyrte båtene i solo mode er blitt mer intelligente, hvilket gjør den innebyggede Americas Cup konkurransen utfordrende.

I tillegg til utallige små forbedringer, som f.eks. eliminering av de fleste buggene som er kjent fra Virtual Skipper 4.

Virtual Skipper 5 finner man på standen til Norges Seilforbund, i D2.