WinTV for PC
eyeTV

Gode nyheter for TV-tittere

Digitale TV-sendinger er på vei, og det vil gi bedre bilder i båten. Det enkleste og billigste vil bli å se digial-TV på PCen.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært mye snakk om det nye digitale bakkenettet, og alt i sommer vil det dukke op de første stedene i Norge. For å få glede av denne TV-muligheten trenger du en boks for å omforme de digitale signalene til signaler som din TV kan forstå.

Stortinget har bestemt at maksimalprisen for en dekoder uten abonnementskort skal være 1 500 kr. når det gamle analoge nettet stenges. De norske dekoderne kommer på markedet når det digitale sendenettet åpner. Disse dekoderne vil sannsynligvis bare gå på 230 volt, og vil være lite egnet for båter.

Den gode nyhet

Det enkleste for oss båtfolk vil være å kjøpe en liten USB dings som settes inn i PCen, og henter strømmen fra denne. som heter WinTV Nova T-stick eller EyeTV og koster bare fra 550 kr. De skal alt være å finne i Norske butikker. Med den koblet opp mot din PC kan du få bedre TV-signaler enn du noen gang har fått i stuen. TV pluggene er klar for MPEG-4 standarden som vil brukes i Norge. Du kan få disse pluggene i forskjellige typer hvor de mer avanserte har to tunere sik at du kan se på flere kanaler samtidig. Til pluggen kobler du på en standard antenne.

Digital TV

Ved å ta i bruk digital teknologi kan frekvensene utnyttes langt bedre. Kort fortalt er det plass til å sende om lag 10 kanaler digitalt, der det analogt kan sendes en. Kvaliteten på lyd og bilde blir også bedre. Du vil derfor kunne velge flere kanaler og får et bedre bilde på TVen (PCen) i båten din i fremtiden.

Utbygging

Utbygging av nettet vil foregå etappevis. Alt på sensmmeren vil du kunne ha glede av digital-TV i Rogaland, Østfold og Oslo og Akershus. De siste områdene til å få ignalene er Aust og Vest Agder, Nordland, Troms og Finnmark. De vil få digital-TV i slutten av 2008.

Les mer om det digitale bakkenettet her

Les mer om WinTV Nova T-stick  for PC her

Les mer om eyeTV for Mac her