Toppseiler bak dagseiler
Toppseiler bak dagseiler
Toppseiler bak dagseiler
Toppseiler bak dagseiler
Toppseiler bak dagseiler
Toppseiler bak dagseiler
Moderne skrog
Toppseiler bak dagseiler
Køyeplaser til fire og WC under dekk.
America's Cup inspirert rigg.

Toppseiler bak dagseiler

Nye e33 er billigere og har lengre cockpit enn sine amerikanske konkurrerrenter i dagseilermarkedet.

Publisert Sist oppdatert

E33 er en båt utviklet av OL-seileren Robbie Doyle og konstruktøren Jeremy Wurmfeld,  med klassiske linjer, langsmal og med positivt akterspeil,  men med finnekjøl og spaderor.

Nostalgisk

Midt i strømmen av nye tidsriktige seilbåter – alle skåret over samme lest; brede, flatbunnete slørebåter i hitechmaterialer og med alt det siste av «Go Fast»-utstyr – dukker det plutselig opp en 33-fots dagseiler som ved første øyekast godt kunne være tegnet for 30 år siden. Men her er det ikke snakk om noe gammelt, nostalgisk.  «e33» er svaret på mange gode seileres ønske om en rask og velseilende båt der hele besetningen kan sitte komfortabelt i cockpiten, - en båt man kan seile alene eller med familien på seiltur, og som like gjerne kan seile regatta og brukes til hyggelige dagsturer.

   

America’s Cup kjendis

Det var den kjente seilmakeren og America’s Cup- og OL-seileren Robbie Doyle som tok initiativet. Han ønsket seg en elegant dagseiler, slank og tradisjonell i linjene og med en ergonomisk utformet cockpit. En båt som seiler bra og er morsom å seile. Med seg som konstruktør fikk han Jeremy Wurmfeld fra Wurmfeld Design. Cockpiten er stor og åpen – en fin løsning både for et regattamannkap og for familiens måltider i havn på tur.

    Fokken er selvskjøtene slik at båten lett kan seiles av én person alene. Det er fire køyer under dekk. Et toalett og innenbordsmotor er standard.

   

Best Boat 2007

Mottagelsen i USA har vært overraskende positiv. Bladet Sail, det største seilmagasinet i Amerika, utropte e33 til «Sail Magazine’s Best Boat 2007» og her i Europa skriver «Yachting World» blant annet: ..A boat civilized to sail with the family, yet can be powered up for fun with a racier crew.

   

Noen data:

Loa 33,5 fot (10,2 m), lvl 8,25 m, bredde 2,67 m, dypg. 1,75 m, depl. 2,676 tonn, seilareal 49,24 kvm. Pris i USA $145.000 (ca. 930.000 kroner). www.esailingyachts.com