Navnløs dåp i Valencia

Navnløs dåp i Valencia

Den svenske America´s Cup teamet fikk den nye båten døpt i Valencia idag, men navnet blir ikke kjent før 22. februar. Nå blir det hardtrening frem til 16. april.

Publisert Sist oppdatert

SWE 96 sjösatt idag i en privat seremoni ved Victory Challenges team.

Umiddelbart etterpå startet man strukturtestene av den nye båten som er bygget til sluttrundene i den 32. America’s Cup.

– Det har ikke bare vært en enorm mengde arbeidstimer som som har vært nedlagt i dette prosjektet, men også mye blod, svette og tårer og jeg vet at alle har jobbet hardt  for å få denne fantastiske båten ferdig , sa skipper og rormann Magnus Holmberg.

 

Masten ble satt på plass igår mens bare baugseksjonen av båten stakk ut av hallen, noen som sammen med det designbildett vakte en viss oppmerksomhet  i America’s Cup-havna.  Rette etter kl 12 idag ble SWE 96 løftet ut av hallen med mobilkran. Kjølen var dekket og bare baug- og hekkseksjonene var synlige.

 

Utenfor båthallen ventet Magnus Holmberg sammen med designeren Mani Frers, båtbygger Killian Bushe og Kristina Anker, gift med Victory Challenges VD Johan Stenman. Ytterligere 70 personer fra Victory Challenges team var også på plass.

 

– For teamet er dette en historisk dag. Det er fantstisk å være her og på vegne av seiteamet vil jeg på et varmeste takke Mani Frers og Killian Bushe innledet Magnus Holmberg. –  Nå blir det viktigste for oss å få maksimal fart på båten og at vi tar  tar godt vare på den. Vi føler et stort ansvar overfor dere, og det skal vi forvalte skikkelig, sa han. 

 

Deretter foretok Kristina Anker, gift med Johan Stenman den tradisjonelle dåpshandling, men navnet blir ikke offentlig kjent før 22. februar.  Etter at hun hadde knust en flaske Moët & Chandon over baugen ble båten senket i vannet til stor applaus.

 

27.000 arbeidstimer har gått med til å bygge  SWE 96 på verftet i Lindholmen Science Park i Göteborg. Det er idag 52 dager til Valencia Louis Vuitton Akt 13, den avsluttende regattaen før selve utfordrerregattaen Louis Vuitton Cup som starter 16 april.

 

Dagen idag,  9 februar 2007 ble en meget hektisk dag for Victory Challenge. Tidigere på morgenen hadde det første av to Antonov-fly fra Dubai landet på flyplassen i Valencia. Ombord var SWE 63 (Örn) och SWE 73 (Orm)  etter at vintertreningen ble avsluttet  i Dubai i søndag.