CB 66 Racer
CB 66 med storesøster
CB 66 med storesøster
CB 66 med storesøster

CB 66 med storesøster

Svenskene lanserer rå-tøffe båter på rekke og rad. Her kommer det en oppsiktsvekkende nyhet fra Nicnders Båtvarvs som også blir en prisbombe.

Publisert Sist oppdatert

CB 66 har gjort mega suksess i Sverige. Nå kommer storesøsteren med mange av de samme grepende, men også noen spennende nyvinninger. Det er spennede å se svensk båtindustris kreativitet. Dette er tredje svenske båt i denne størrelsen som har blitt lansert i den siste tiden, og alle med en overraskende lav pris. Seilas tror at alle disse båtene har potensiale til å slå fra seg i hele det europeiske markedet.

Hybridmotor

Seilegenskapene ser fantastiske ut, men mest overraskende er fremdrifter for motor. Båten er lagt opp med hybriddrift. Det vil si at det er et lite aggregat som lager strøm til en el. motor. Dette skal gi stor miljøgevinst, mye større på båt enn på bil. På pris og service vil systemet også gi fordeler.

Rå seilegenskaper

Verftet regner med at båten få ett LYS tall på 1,40, mye høyere enn X-35 og betyr at den skal matche X-46. Den 32 fots lange båten vil plane alt i 7 m/s, men så er gennakeren på hele 90 kvm. Skjekk også fokka, den har en lang vertikal spile som gir en stor akterliksbue på seilet slik som de siste America’s Cup båtene har. Storseilet har også America’s Cup formen.

Fin turbåt

Under dekk finnes det to lugarer, og båten har den komforten man kan vente av båter i denne størrelsen. Båten vil bli presentert på Gøterborgsmessen som åpner på lørdag. Prisen vil da være fantastisk lav. SEK 695 000,- inkludert seil.

Data:

LOA: 9,7 m

Bredde: 2,8 m

Dybde: 1,95 m

Vekt: 2600 kg

Ballast: 1030 kg

Storseil: 31,8 kvm

Fokk: 23,4 kvm

Gennaker: 90 kvm

Ståhøyde: 1,85 m

Mastehøyde: 12,95 m