Beste regatta-programvaren har blitt enda bedre

Beste regatta-programvaren har blitt enda bedre

Expedition er programmet som ble brukt av Volvo Ocean race vinneren har blitt oppgradert.

Publisert Sist oppdatert

Når navigatøren Roger Nilsson i november holdt foredrag om sin jorda rundt verdensrekord i «Orange» anbefalte han Expedition som han mente var billigere og enklere å bruke enn Deckman fra B&G og MaxSea.

Også for cruising

Wather routing gjør at programmet gir deg den beste ruten gjennom e vær. Det kan også være nyttig for turseilas.

Versjon 4.2

Den siste oppdateringen gjør at programme snakker med flere systemer, er mer fleksibelt med hensyn på valg av kart. Det har en bedre starfunksjon, og programet støtter bruk av Google Earth, noe som gjør at du kan presentere seilruta på en ny og mer spennende måte.

Utviklet for Volo Ocean Race

Det er navigatør Nick White som har utviklet programmet for News corp i Volvo Ocean Race 2001-2002. Programmet er videre utviklet for bruk i America’s Cup båtene. Programmet analysere været, viser regattabanen, laylines og regattainformasjon. Startfunksjon, informasjon om båtens polardiagram, muligheter for å analysere konkurrenter og mye mer. Programmet koster $US1295 og kan lastes ned fra nettet.

Også gratisversjon

ExpeditionLT er en miniversjon av programmet og kan brukes for å vise været via Grib-filer. Perfekt for å oversikt over utssiktene før en havseilas. Grib filer kan også lastes ned gratis. De finner du på www.grib.us

Les mer på: www.iexpedition.org

Du kan lese mer om elektronikknyheter i Seilas nummer tre som kommer i posten til helgen.