European Yacht of the Year 2007 de vaardagen in Barcelona
Dehler 44 - Storseilskjøtet gikk under dekk tilbale til vinsjer ved cockpit
Waterkampioen Groepstest 37 voet toer/wedstrijd boten de Salona 37
European Yacht of the Year 2007 de vaardagen in Barcelona
Elan 34 - Her finnes nok av stueplass tril fall og liner
Endelig gikk X-yachts til topps i Årets Båt kåringen
European Yacht of the Year 2007 de vaardagen in Barcelona
Waterkampioen Groepstest 37 voet toer/wedstrijd boten de Salona 37

Årets seilbåter i Europa kåret i Dussedorf

Ved en stort anlagt seremoni i regi av tyske Die Yacht ble årets seilbåter kåret under Dusseldorfmessen lørdag kveld. Seilas er med i juryen.

Publisert Sist oppdatert

Ti ledende seilblader fra de Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Nederland, Sveits, Østerfrike, Italia, Spania og Storbritannia har igjen kåret årets seilbåter i Europa. Lørdag kveld fikk verftene sine synlige bevis på at deres båter er Årets båt for 2007.

Kåringen fant sted etter at de nominerte er blitt grundig testet under båtuststillingene i Ymujiden og Barcelona i 2006

I klassene for de to minste båtene snakket juryen seg forholdsvis lett frem til vinnerbåtene, mens det for de to største var større divergens. Da måtte avstemning til. Du vil kunne lese tester av vinnerbåtene samt juryens begrunnelse for valgene av dem i Seilas 2.07.

I klasse opp til 10 m loa gikk Elan 34 av me seieren. Denne 34 foteren fra Slovenia falt i juryens smak på grunn av gode seilegenskaper, god plass under dekk og en rekke praktiske løsninger for løse tauender, luker og våtskap i det romsllige toalettet.

I klassen for båter opp til 12 meter var det en annen baltisk båt som stakk av med seieren. Salona 37 imponerte juryen med smakfull design, god finish og utmerkede seilegenskaper.

Vanskeligere ble det å kåre vinneren i klassen opp til 15 meter. Her var det særlig stor forskjell i oppfatningen mellom jurymedlemmene fra Nordeuropa og Middelhavslandene. Avstemning måtte til. Dehler som har valg de sørafrikanske designerne Simonis Voogt til å fornye hele sitt program er godt igang med sin 44 foter. Denne velseilende båten med en rekke innovative løsninger vant til slutt en klar seier. Det er andre gangen en båt fra Dejhler er kåret til årets båt i sin katergori.For to år siden var det Dehler 47 som fikk heder.

I klassen for de store båtene, de over 15 meter stilte flere interessante båter. X-yachts som har hatt en båt på nominasjonslten under alle kåringene til nå tok denne gangen en fortjent seier med X-55, en elegant og velseielende båt.

Hedersprisen gikk denne gangen til Beneteauverftet for generell nivåhevning. De hadde to nominerte båter til årets kåring, First 34.7 og First 50. Begge båtene ble sterkt rost av juryen, selv om ingen av dem nådde til topps ved denne anledning.