Advance Yachts lanserer A44
Rio Yachts Paranà 38

Vil ha båtfolket tilbake

Båteiere har blitt sett på som skattesnytere, og det har skremt brukere vekk fra sjøen. Under Genoa Boats Show tar politikerne grep.

Publisert Sist oppdatert

Genoa Boat Show åpnet i dag med pump og prakt. Båtlivet blir tatt på alvor i et land hvor krisen har slått hardt.

Genoa International Boat Show har tapt anseelse de siste årene, og det ønsker Italienerne å gjøre noe med. Utstillingen ble åpnet av transport og infrastrukturminister Maurizio Lupi, viseminister av økonomisk utvikling Carlo Calenda, borgemesten Marco Doria samt andre høytstående personer som var samlet for å løfte båtindustrien til en levedyktig nivå.

– At vi er her viser at regjeringen ønsker å støtte næringen med fakta, ikke med bare ord. Sjøen er en del av vår historie, og er en mulighet, fremfor et problem. Båteiere må ikke lenger bare sees på som skattesnytere. Vi må se på båteiere med stolthet. Vi politikere har handlet feil, og har sett på båtlivet fra feil perspektiv. Nå skal vi jobbe for å utvikle sektoren, fortalte Maurizio Lupi i åpningstalen av utstillingen.

760 utstillere deltar i båtutstilingen som har over 100 nyheter. Blant nyhetene nevnes Italienske Rio Yachts Paranà 38 og Advance Yachts lanserer A44.

Utstillingen i Genova åpnet i dag og avsluttes på mandag.