Testing i lett og hard vind

Middelhavet er ikke bare sol og stille. Se film fra testseilingen av Årets Båt i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Årets Båt i Europa er en prestisjetung prisutdeling som utdeles hvert år under Dusseldorfsmessen. Prisene blir delt ut i fem kategorier med fem nominerte båter i hver kategori. Alle 25 båtene blir testseilt av juryen bestående av 11 journalister fra Europas ledende båtblader. Testseilingen foregår i Nord-Europa og i Middelhavet. Første del av testingen gikk i La Rochelle. Nå ble de ni resterende båtene seilt i Middelhavet. Basen for testseilingen i Middelhavet var i Santa Margherita, sydøst for Genoa.

Ustabilt vær

Italia viste seg ikke fra sin beste side. Det kom store mengder med regn. Heldigvis ble det mer vind en meldt, mye mer vind.En dag var det også mye vind, over 15 m/s som skapte utfordringer.

Ferske nyheter

Middelhavet er kjent for store og kostbare båter. Slik er det også ofte under testseilingen også. Av de ni båtene var det kun en båt som ikke hadde elektriske vinsjer. To av båtene var splitter nye. Italia 15.98 og Advanced 44 hadde verdenspremiere under messen i Genoa som sluttet dagen før prøveseilingen.

De mest kostbare

Fire av båtene som vi seilte denne uken tilhører kategorien for luksuriøse seilbåter. Alle over 50 fot. Største båten av disse er Wauquiez Centurion 57, men Moody 54 er større i volum. De to siste er også 54 fot lange, Euphoria 54 og Italia 15.98.

To små

Vi seilte tre ulike båter i kategorien for spesielle båter. To av disse kom på henger fra Holland, Pointer 25 og Saffier 33. Siste båten Advanced 44 er en båt for de rikeste som ønsker å gå ned i størrelse.

Store og raske

Tre av de fem nominerte skarpseilerne ble testet i La Rochelle. I Italia gjenstod de to største, Dehler 46 og Mylius 50

Se flere bilder på vår bildespesial.

Wauquiez 57
Euphoria 54
Mylius 50
Dehler 46
Advanced 44
Italia 15.98 hadde aldri seil før prøveseilingen. Båtkonstruktøren var med og var fornøyd.
Moody 54 gikk for full maskin gjennom krapp sjø og viste motorseileregenskapene, mens flere båter ble liggende ved brygga.
Gøy med vind. Saffier 33 er en dagseiler på 33 fot til en million. Båten imponerte i den sterke viden.