Katamaranen er under produksjon i Italia.
Første innredningsutkast. Nå er badet flyttet mot innsiden av skroget, som gjør at det kommer mer lys inn i båten.
Massimo Guardigli fra Comar Yachts

Satser på to skrog

Italienske Comar bygger en rask og voluminøs katamaran.

Publisert Sist oppdatert

Genoa, Italia

Massimo Guardigli fra Comar Yachts har stor tro på sin nye satsning. Første båt ut blir en 37-foter med to skrog, tegnet av Marc Lomard.

– Det finnes mange flerskrogsbåter som gjør seg bra til kai, men er for tunge for å gi stor seilglede. Comet 37 Cat vil veie kun fem tonn, og lav vekt betyr mye for seilegenskapene, mener Guardigli. Katamaranen vil koste 230 000 euro, eller ca 2,3 millioner kroner. Den skal være god for hastigheter over 15 knop i 20 knops vind. Det vil redusere avstandene betraktelig.

 – Jeg har en båt i Karibia, og seiler en måned der hvert år. Jeg har studert hvordan folk lever om bord, og deres behov. Katamaran satsningen startet med en 61-foter, men dette ble lagt på is til fordel med en mindre og enklere modell.

Nye ideer

Båten får en typisk planløsning for katamaraner, men det er små forskjeller. 37 fot er på grensen over hvor liten en katamaran vil fungere med ståhøyde i salongen, mellom sideskrogene. Sideskrogene har negativt spring, og er høyest i boområdet. Vanligvis er badet plassert ut mot sideskroget, men på denne er det flyttet inn mot innsiden. Det gjør at badet kan utnyttes bedre, bla med vasken plasser inn i tunnelen mellom skrogene. Løsningen gjør også at det blir mer lys i sideskrogene.

Under arbeid

Første skrog er støpt, og båten er under bygging i Italia. Konstruksjonsvekten blir fem tonn, men båten er konstruert for å seile bra, selv om den blir lastet opp til 7,5 tonn. Den vil bli ferdig i løpet av ett års tid. Det vil bli ulike innredningsalternativer. Standard versjon har tre lugarer, men den kan også leveres med en lugar i hvert skrog, eller to lugarer i hvert skrog.

Noen data

LOA 11,10 m

Bred 5,84 m

Vekt 5000 kg

Storseil 46 kvm

Forseil 32 kvm

Spinnaker 80 kvm

Motor 2 x 20 hk

Vann 2 x 150 liter

Diesel 2 x 80 liter