Brukt til 500 mill.

Verdens tredje største private yacht kan bli din. 295-fots lange «Athena».

Publisert Sist oppdatert

Tremasteren «Athena» ble bygget av Royal Huisman i Nederland for 11 år siden. Skipet er tegnet av Beeldsnijder og Dijkstra. Kontrakten for dette fantastiske fartøyet ble signert i 1999. Eieren heter Jim Clark og tjente penger på Netscape på 90-tallet. Nå er båten lagt ut for salg for 75 millioner dollar som helt sikkert er langt under hva båten kostet å bygge.

Også til leie

Om du ikke har pengene som skal til for å sikre deg godbiten, så er det muligheter for å leie skuta. Det koster deg 450 000 dollar i uka, eller ca tre millioner kroner. Men så går også en del av pengene til mannskapets lønninger. Det faste mannskapet er på 20 personer. Båten vil i vinter seile i Karibia, men seiler over i Middelhavet til sommeren. Skipet rommer fem doble lugarer, så regningen kan deles på 10 personer.

Tre dekk

Alle lugarene er plassert på nedre dekk. Eierlugaren har også en egen salong, samt biblotek. På selve hoveddekket er det et teakdekk akter med flere sittegrupper, en stor overbygget salong, spisestue med pantry, kontor og diverse tekniske rom. På begge sidene er det plassert «kapteinsjoller» i tillegg er det også en stor RIB og to mindre RIB'er som er plassert i egne brønner på fordekket.

På øvre dekk er det mer åpent teakdekk i tillegg til en stor «Media Lounge» med storskjerm. Her har også kapteinen sin egen kabin. På hver side er det bygget en brovinge hvorfra man kan manøvrere skuta. Det er også en åpen styreposisjon foran selve overbygget.

Hele interiøret og alle møblene er designet spesielt for skipet. Alt er håndlaget av verftets egne snekkere. Og alt er i utsøkte materialer; teak, mahogny i kombinasjon med lysere tresorter, lakkert med strøk etter strøk og håndpusset mellom hvert lag.

Trekker på årene

Skipet, men de klassiske linjene, ble ferdigstilt i 2004. Slike yachter krever konstant vedlikehold som sikker det faste mannskapet tar seg av. Men det kreves også oppgraderinger og fornyelse. 90 meter lange «Athena» fikk i 2011 en refit, noe som sikkert ikke var billig. Sannsynligvis er det dags for en ny slik runde i 2018, så da gjelder det å spare opp noen kroner.

Til sammenligning er Røkkes yacht kun 66 meter, og har bare ett dekk. Se film og bilder av «Aglaia» her.

Les om verdens største privateide seilskip her.

Dette kan bli deg. «Athena» er både lagt ut for salg, og til utleie.
90 meter lange «Athena» har marsjfart på 14 knop.