Konservativ turseiler

Yachting World tester Rustler 37, en båt som tar vare på mannskapet. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Om du syns Fanasty 37, eller Nicholson 35 er den ulitimate turbåt, så vil du nok også like nye Rustler 37. Men nyheten fra England er mer moderne. Den har delt lateralplan, ikke langkjølt som Fantasy.

Rustler er et verft som er kjent for elegante båter med klassisk design. Nå satser de også på dypvannsbåter. Rustler 37 er tegnet av Stephen Jones som har gitt båten en klassisk smal cockpit, og har også en relativt smal hekk. Kun ett ratt, og ingen badeplattform. Masthedadriggen fra Selden har et kutterstag, rette salinger med spredde undervant Under dekk har båten en moderne løsning. Skroget er relativt bredt, 3,7 meter, som gir bra med plass. Båten har to lugarer, hvor eierlugaren er forut. Her er det godt med plass. Hovedskottet er trukket helt bak til masten, noe som gir godt med stueplass forut for køya. Byssa er trukket langt bak, og har en U-form som gir godt med skapplass. Båten får også et dypt kjølsvin.

Rustler 37 har kun gjennomprøvde løsninger av god kvalitet. Skroggjennomføringene er fra Blake i bronse, som er regnet for markedets beste.

Båten koster nærmere tre millioner kroner.

Rustler 37 er bygget for et par, med en gjestelugar akter.
Toby Hodges fra Yachting World tester Rustler under friske forhold.