DownVü gir et bilde av havbunnen.
Garmin echoMAP er en serie med billige plottere med gode ekkoloddfunksjoner. Fem tommeren koster ca 5000 kroner.

9 tommer under 10 000,-

Garmin presser prisen ned med sin nye echoMA 92sv.

Publisert Sist oppdatert

Konkurransen har vært stor på plottere med 5 og 7 tommers skjermer. 7 tommers plotterne har gjerne ligget akkurat under 10 000 kroner som virker å være en magisk grense. Med prisen på elektronikk synker, og i år kan det tyde på at priskrigen hopper opp i størrelse.

Garmin echoMA 92sv er den største modellen echoMAP serien - med innebygget skanningsekkolodd. En serie prisgunstige plottere med skjermer fra 4 til 9 tommer.

Høyere sikkerhet

Det har vært mye snakk om elektroniske kart i høst. Med små plottere blir det mye zooming inn og ut for å se detaljer, og for å få oversikten. I oversikts zoomnivå forsvinner viktige detaljer på små plottere noe som kan ende i feilnavigering. Store plottere er bedre enn små. Med nyheten fra Garmin settes det en ny prisstandard for større plottere.

Enkel modell

Garmin selger plottere i alle prisklasser, og echoMA 92sv er deres mest prisgunstige modell. Denne er utviklet for mindre båter som ikke har brukt for et større nettverk av duppeditter om bord. Du mangler bla. video inn og utgang. Plotterne i echoMAP serien har få tilkoblingsmuligheter, men har NMEA inn og utgang, og kan sende GPS-signal til VHFen, eller motta f.eks vinddata. Det er ikke mulig å koble til radar.

For fiske

Garmin hevder de har den klareste fiske og skanningekkoloddene på markedet, og denne teknologien kommer nå integrert i de nye echoMAP kombiinstrumentene. Hele serien kommer med Garmin HD-ID ekkolodd og DownVü skanningekkolodd. DownVü gir en tilnærmet fotorealistisk visning av objekter og konturer på havbunnen med en fantastisk oppløsning.

ehcoMAP 70 og 90 kommer i tillegg med innebygd SideVü sideskanningekkolodd, som gir et realistisk bilde av hva som befinner seg ut på sidene av båten.

Lav oppløsning

echoMA 92sv har en skjerm bygget opp av 800 x 400 bildepunkter. Det er relativt få punkter på en skjerm med 9 tommers størrelse. Selv om skjermen er større, så inneholder ikke informasjonen på skjermen mer informasjon enn hva som en vanlig på en 7 tommers skjerm. Den samme oppløsningen er det på 7-tommeren i EchoMap-serien til 7 700 kroner. Den store modellen viser ikke mer, bare større, noe som gir mening om plotteren skal monteres langt unna navigatøren, eller for langsynte.

Til sammenligning har Garmins GPSmap 7408 en 8 tommers skjerm med 1024 x 600 bildepunkter, og som kan vise langt flere detaljer i det digitale kartet. Men denne koster over dobbelt så mye som Garmins billige 9 tommer.