Kommentar

Raymarine lanserer i tillegg seksnye modeller i Dragonflyserien.
Furuno DRS4W er en radar som bruker nettbrett som skjerm.
Raymarine Wi-Fish er et instrument uten skjerm. Skjermen har du på mobilen, eller nettbrettet.

Raymarine tenker nytt

Lanserer avansert ekkolodd med fiskefunksjoner uten skjerm.

Publisert Sist oppdatert

Raymarine Wi-Fish er et produkt som kan forandre filosofien til produsentene av maritim elektronikk. Det er en Wi-Fi Chirp DownVision Sonar for nettbrett og mobiler med Android og iOS.

Ser nye muligheter

Den maritime elektroniske industrien har fått en tøff utfordring fra mobiltelefoner og nettbrett de siste årene. I stedet for å kjempe i mot, har bransjen heller sett nye muligheter. Raymarine var ført ute med Wi-Fi sendere i sine multifunksjonsplottere. Nå tar de et skritt videre og utviklet et instrument uten skjerm. Raymarine er ikke den eneste som tenker nytt. SonarPhone T-BOX var først ute med en tilsvarende løsning. Furuno tenkte også nytt når de utviklet DRS4W, en trådløs radar som bruker nettbrett som skjerm.

Gjør det de kan best

Maritime elektroniske industrien utvikler produkter som selges i små serier. Det gjør at prisen er høy sammenlignet med vanlig forbrukerelektronikk. De tar et riktig grep når de nå fokuserer på hva de kan best, og utvikler løsninger som gjør at deres unike teknologi kan jobbe sammen med billig forbrukerelektronikk. Det gir forbrukerne større fleksibilitet.

Også med skjerm

Raymarine lanserer en helt ny serie Dragonfly instrumenter, også med skjerm. Det lanseres hele sek modeller, i to ulike skjermstørrelser 4 og 5 tommer. Modellen med fem tommer har en fantastisk oppløsning på skjermen. På lille skjermen har 800 x 480 punkter, like mye som Raymarines plottere på 9 tommer. Det betyr at informasjonen er like høy på den lille nye, som på en stor modell, bare at alt er vist mindre.

Uforståelig produktdesign

Raymarine Wi-Fish har fått den samme fysiske utformingen som modellene med skjerm. Det gir familielikhet. Modellene er laget slik at de skal være godt synlig på en dashbord på en båt. Jeg har ikke sett produktet fysisk, men det er noe jeg ikke forstår. Mitt spørsmål til designeren er; Hvorfor skal et produkt så å ta opp plass, når det ikke kan vise noe informasjon?

Raymarine Wi-Fish er en sort boks, som bør være plassert der det ikke er synlig. En annen ide kunne være å utforme produktet som en holder for et nettbrett, med en USB-utgang, slik at nettbrettet også kan få strøm. Raymarine Wi-Fish vil koste det samme som den billigste Dragonfly-modellen.

Raymarine Wi-Fish viser den nye veien båtelektronikken tar veien. Den vil fokusere på funksjoner og egenskaper som forbrukerelektronikken aldri vil kunne tilby.

Du finner mer om Wi-Fish her