Her er vinnerne

Juryen er enig og priser er delt ut. Nå er det stor fest i Dusseldorf.

Publisert Sist oppdatert

Boot, Dusseldorf

Juryen på 11 medlemmer fra ledende seilblader i Europa, deriblant Seilas, har kåret fem vinnere. Disse fikk i kveld sin pris under bransjetreff i Dusseldorf i forbindelse med båtmessen Boot. Juryen har seilt de nominerte båtene i La Rochelle og i Santa Margherita i Italia. Tilsammen ble 23 ulike seilbåter testet.

Tysk seier

Endelig kunne Bavaria gå opp på podiet og motta den prestisjefulle prisen for årets båt i familieturseilersegmentet. Bavaria Cruiser 46 var nominert sammen med Dufour 310, Nautitech 40, Sun Odyssey 349 og RM 890. Det var båtens gode kvalitet som avgjorde. Bavaria har aldri produsert bedre båter enn nå, og 46-foteren er Cruiserseriens mest vellykkete modell.

Les mer om de nominerte i klassen her.

Performance cruiser

I klassen for de raske seilbåtene gikk et lite verft av med seieren. JPK er godt kjent for regattaseilere i Frankrike, og ble enda bedre kjent etter totalseieren i Fastnet Race 2013. Vinneren JPK 1080 er en gjennomtenkt seilbåt som har klassens beste innredning for turseiling. Båten var nominert sammen med Corsair Cruze 970, Dehler 46, Mylius 50 og Sun Fast 3600.

Les mer om de nominerte i klassen her.

Luksuriøse turseilere

I prestisjeklassen ble det også fransk seier til et lite verft. Wauquiez Centurion 57 er en solid og velseilende båt i beste kvalitet som imponerte juryen. Wauquiez er et verft med lang historie, og som er tilbake etter finansiell drahjelp. Båten vant mot Euphoria 54, Italia 15.98, Moody 54, og Xc35.

Les om de nominerte i klassen her.

Spesielle båter

A 44 fra Advanced Yachts ga seier til Italia i klassen for spesielle båter. Båten på 44 fot er utviklet mot velstående mennesker som ønsker å gå ned i størrelse, uten å miste verken fart eller funksjon. Båten fungerer og imponerte nok til å begeistre juryen. Andre nominerte var Astus 24, Saffier SE 33, Pogo3 og Pointer 25.

Les mer om de nominerte i klassen her.

Båter for lange turer

Blue water cruisers er en ny kategori i år. Gruppen ble noe amputert da to av de nominerte båtene ikke kunne stille til testseiling. Boreal 52 var best. Båten er en typisk fransk langturbåt bygget i aluminium med kjøl som kan løftes. I klassen var Garcia Exploration 45 og Rapier 550 nominert.

Les mer om de nominerte i klassen her.