Søk i arkivet

Over Atlanteren i 16-fot

Harald Sedlacek krysset Atlanterhavet to ganger for å promotere ny produksjonsteknologi.

Det er tøft å driver markedsføring. Harald Sedlacek fikk to slitsomme torer over Atlanterhavet i en seilbåt på bare 16 fot. Alt for å markesføre pappaens miljøvennelige vulkanske fiber som et bedre alternativ for glassfiber.

87 døgn alene
Den tøffeste turen var fra Spania til Florida. Etappen på 5100 nautiske mil ble seilt på 87 døgn. Det gir en snittfart på 2,4 knop. Etter noen ukes pause bar det hjemmover igjen. I den 4,9 meter lange båten brukte han kun 46 døgn.
Kul båt
Fipofix Open16 var utstilt på messen i Dusseldorf. Båten er en liten havseiler med lengde som en Laser. Mange av båtens løsninger er hentet fra Mini Transat. Cockpiten er godt beskyttet. Under dekk er det nesten ingen ting, og det meste av volumet var brukt til å stue forsyninger og nødutstyr. Det har nok vært tøft for mangen for Sedlacek ute i Atlanterhavet.

Resirkulerbart
Det er fibermaterialet Fipofix Harald Sedlacek markedsfører. Det er fiber laget av vulkanske materialer, bla basalt. Basalt var sovjetunionens karbon mot slutten av den kalde krigen. I følge Fipofix sjef, Marion Koch, så skal Fipofix’ egenskaper og pris ligge et sted mellom karbon og glassfiber. Det skal være mer miljøvennlig, og tåle varme langt bedre enn glassfiber.

Seiling
Det er Marion Koch sammen med Norbert Sedlacek som står bak satsningen på Fipofix. Norbert Sedlacek har deltatt to ganger i Vendee Globe. Han måtte bryte i 2004, men fullførte på 11. plass i 2008. Det var Norbert Sedlacek som også starter Atlanterhavskrysningen, men måtte bryte i Biscaya etter elektriske problemer. Sønnen Harald tok da over roret. Harald har i lang tid jobbet tett sammen med faren, og var teknisk sjef for farens IMOC60.

Les mer om Fipofix her.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen