Søk i arkivet

 Enkle boforhold under dekk
Enkle boforhold under dekk
 Tattoo26 for motor og seil
Tattoo26 for motor og seil
 Bavaria Easy 9,7
Bavaria Easy 9,7
 Bavaria blir enda rimeligere
Bavaria blir enda rimeligere

Labert seilmarked i Finland

I 2014 ble det kun solgt 23 seilbåter i Finland. Få seilbåter er å se på Helsinki Boat Show.

HOVEDBILDE: Arcona 380Z ble kåret til Boat of the show i Helsingfors for sitt design og innovasjon.

Helsinki, Finland

Ifølge Finnboat ble det kun solgt 23 seilbåter i Finland i 2014, og 95 prosent var importerte båter, de fleste i størrelsen 34-40 fot.

–    Vi har en lang grense mot Russland. Folk er bekymret og forsiktige med å bruke penger, sier Erkki Kaurinkoski i Aquafin, som importerer Jeanneau og Grand Soleil til  Finland.

Swan og Baltic er to sterke merkenavn innen seilbåter fra Finland, og finnene eksporterte i fjor seilbåter for over en halv milliard kroner. For tiden har Baltic en seilbåt på hele 197 fot under bygging.

På det finske markedet er det imidlertid svært stille for tiden, og verken Swan eller Baltic stiller ut i Helsinki. Her finner vi derimot finske Nauticat, svenske Arcona og estiske Sare samt Bavaria og Tattoo 26.

Les også: Arcona 380 seiler

Prisvinner
Bavaria stiller ut prisbomben Easy 9.7. Dette er en rommelig 32-foter som i Norge selges av Lunde Båt til kun 585.000 kroner for seilklar båt. Ved første øyekast man kan konstatere at Bavaria her har perfeksjonert kunsten å gi mye båtvolum for en rimelig penge.
 
Båten er en tradisjonell turseiler med det du trenger i sin enkleste form. Du får en stor akterkabin, en liten bysse, bad med dusj og toalett, langsgående bysse og forpigg med dobbeltkøye. Det er rikelig med stuveplass i enkle hyller.

Motorbåt med seil

Det kan diskuteres omTattoo 26 hører hjemme i kategorien seilbåt eller motorbåt. Dette er et slags flytende campingkonsept som du kan ha på tilhenger bak bilen, designet av Roger MacGregor.

26-foteren byr på enkel bokomfort under dekk. Båten kan seile når vinden er riktig. Den kan også plane i stor fart for motor. Senkekjøl gjør det også mulig å seile båten opp på stranden, for dem som måtte ønske det.

Så spørs det om billigbåter fra Bavaria eller hybridbåten Tattoo26 kan lokke flere finner til å kjøpe seilbåt.

Kaurinkoski er i alle fall optimist. – Bare denne Ukraina-krisen snart blir løst, så skal det nok bli fart i salget igjen, sier han.

Les også: Norge viktig for finnene
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen