Det tredje lugaren er plassert mellom salong o forpigg.
Eierlugaren er plassert akter, under cockpiten.
Wauquiez Pilot Saloon 48 har en moderne cockpit med stort bord, to ratt og åpning bak. Liner er trukket akterover til rormannen. Cockpiten har høye karmer.

Komfortabel 48-foter

Wauquiez fornyer dekksalongserien, og lanserer en spennende båt for Norge.

Publisert Sist oppdatert

Dekksalongbåter passer godt vårt klima, særlig om det er ønskelig med en lang sesong. Wauquiez’ nyhet har salongen løftet opp med full utsikt gjennom overbyggets store vinduer. Den nye 48-foteren erstatter verftes 47-foter, og blir også den minste modellen i Pilot Saloon-serien da 41-foteren tas av programmet.

Årets Båt 2015

Wauquiez er et gammelt fransk verft som har klart seg greit gjennom en vanskelig tid. Verftet ble kjøpt av Beneteau, men det fungerte dårlig. I dag er det eiet av en ung investor med bakgrunn fra stålindustrien. Investoren har nylig også kjøpt opp Tofinou. I dag bygger Wauquiez 12-16 båter i året, og verftet har mange paralleller til mindre verft i Skandinavia. Båtene bygges av dyktige håndverkere med yrkesstolthet.

3 lugarer

Wauquiez Pilot Saloon 48 kombinerer to verdener. Båten har eierlugaren akter som en sentercockpitbåt, men har en moderne cockpit med åpning i hekken og badeplattform. Innredningen er relativt lik den utgående 47-foteren, men midtlugaren har fått køyesenger og dør. Nyheten mangler targabøyle. Storseilskjøtet er nå plassert på hyttedekk. Båtens linjer er kraftig forbedret.

Wauquiez støper båtene med vakuumteknikk. Det bruker gedigen dimensjonering og verftet er kjent for sin teakinnredning. Prisen ligger på sammenlignbart nivå med de skandinaviske verftene.