Bali 4.3
Corsair Pulse 600
Django 980
RM 1070
Hanse 315
RM 1070 ble lansert i vinter, og verfet har hatt full produksjon for å dekke etterspørslen.
Django 980 er en båt som kan minne om Pogo.
Farr 280 er en miniutgave av TP52-båtene.

Årets båter i test

Første runde for å finne de beste seilbåtene for 2016 starter i morgen i Frankrike. Her er båtene som skal testes.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDET: Advenrture 55 har seilt fra Sverige for å bli testet av Årets Båt juryen.

La Rochelle er stedet for første testrunde. Der vil 9 av 25 båter bli seilt av juryen bestående av 11 journalister fra ulike seilblader i Europa. Mye av utviklingen av seilsporten er blitt utviklet på den franske vestkysten de siste 20 årene, og La Rochelle er en del av miljøet.

Alle kategorier

I år er det 25 båter nominert i fem ulike kategorier. I La Rochelle blir det testet noen fra hver kategori. Tre av båtene er i kategorien for familieturseilere. Hanse 315, Maxus 26 og RM 1070. Hanse 315 er meget aktuell på det norske markedet, og ble vist på Båter i Sjøen. Maxus 26 er en kompakt båt fra Polen. Den selger også bra utenfor landets grenser. Båten har en fornuftig innredning med langt mer plass enn hva vi hadde på båter i denne størrelsen på 80-tallet.

RM Yachts er et verft som har fullt trykk. Selger bra, og utvikler nye modeller. 1070 på 35-fot er ypperlig for Norge.

Spesielle båter

Corsair Pulse 600 er en trimaran på 6 meter. Båten har moderne linjer og rigg, og ser riktig så morsom ut. Å seile Farr 280 vil også bli en stor glede. Farr 280 er en en-type regattabåt som kan beskrives som en nedskalert TP52. Django 980 er også svært spennende. Den er i Performance-kategorien. Django har mye til felles med Pogo. 32-foteren er lett bygget, men har en innredning for turseiling. Prisen er også hyggelig.

Tre store

Adventure 55 har seilt fra Sverige. Langturbåten har ideer typisk fra Frankrike. Det blir spennende å se hvordan mottagelse den får der nede.

Bali 4.3 er en ny katamaran tilpasset tur og charter. Den mangler skottet mellom salong og cockpit, men kan lukke av hele cockpiten i uvær.

Dazcat 1495 er en ekstrem engelsk katamaran. Den er bygget for hastighet, men har også en komfortabel innredning. Dazcat er helt i motsatt enda av Bali 4.3

Vind sol og regn

Testseilingen fordeler seg over tre dager hvor alle 11 journalister får seilt alle 9 båter. Det er ustabilt vær med sol, regn og vind. Mandag er det meldt 12 m/s fra vest, og det kan bli friskt. Vi får dermed seilte båtene under flest mulig tenkelige forhold, noe som gir et bredt bilde av båtens egenskaper under ulike forhold. Det blir nok lange diskusjoner på kveldene.

Hvilkene båter som vinner blir annonsert under båtmessen i Dusseldorf i januar.

.

Dazcat 1495 er bygget for fart.