Om bord i: Bavaria Cruiser 37

KRYSS: Bavaria Cruiser 37 er en skikkelig seilbåt som er morsommere å seile enn forgjengeren på grunn av et bedre styresystem.
SOLO: Du må frem i cockpiten for å justere storseilet, men i lett vind er båten så balansert at det er mulig å gjøre dette uten å skru på autopiloten.
NAVIGASJON: Kartbordet kan vippes frem fra skottet. El-panelet er litt for i øyenfallende. Her finner du også båtens eneste 12 volt utgang. Det kunne vært en i hver lugar også.
NYTT: Bavaria spanderer mer puss og mer lakk på treverket. Prøvebåten var innredet i teak med klassisk dørk. Båten har en mer tiltalende finish enn i tidligere modeller.
VOLUM: Køya forut har blitt større, men lugaren litt mindre. I lugarene er det tekstil til garnering mor skroget.
ROMMELIG: Høyt fribord, og høyt plassert cockpit gir båten en av markedets største akterlugarer.
BRA: Salongbordet er bra utnyttet, og to skuffer her kompanserer med manglende skuffer i kartbord og bysse.
VÅTT: Badet er OK med bra plassering av wc, men det er ikke plass til et skikkelig dusjkabinett.
STUEPLASS: To grunne stuerom i cockpiten er alt på tre-lugarsversjonen. Hadde hengslingen vært på cockpitkarmen kunne plassen vært utnyttet bedre.
GENNAKER: I lett vind krever båten mer duk i medvind. Hvite ratt i glassfiber er ekstra.
ANKER: Ny kombinert ankerrulle og baugspryd, samt trinn. Det er trang brønn i baugen hvor det kun er plass til ankerkjetting. Anker og vinsj er ekstrautstyr.
TETT: Akterskaget er trukket frem for å få komfortabel sitteplass for rormannen mot rekke. Det fungerer for normalbygde mennesker.

Bedre i ny drakt

Bavaria Cruiser 37 er langt mer enn bare nye vinduer og doble ratt. Vi seilte nyheten i Nederland i sommer og fant overraskende forbedringer.

Publisert Sist oppdatert

Bavaria Cruiser 37 er støpt i samme form som Cruiser 36, men koster 60 000 kroner mer. Båten har samme rigg og temmelig like seilegenskaper også. Hvordan kan det da være et godt kjøp? Det var også vårt spørsmål før prøveseilingen.

SEILmagasinet seilte båten utenfor Amsterdam i begynnelsen av august. I løpet av to dager fikk vi seilt i varierende forhold, og fikk også prøvd båten som solo-seiler en ettermidddag.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER