Søk i arkivet

Ny SEASCAPE-modellSkal være bedre på kryss og lens

Seascape 24 er en av de mest spennende nyhetene i Düsseldorf. Hør hva konstruktøren mener om nyskapningen.

Sam Manuard har konstruert alle tre Seascape-båtene, men han er også en aktiv regattaseiler. Han ble nummer to i Transat Jacques Vabre i sin egenkonstruerte båt. Franskmannen har bakgrunn fra Mini Transat, noe også karene bak Seascape har. Manuard konstruerte båten til Andraz Mihelin da han var aktiv i Mini Transat-klassen.

Suksess

Andraz Mihelin har bygd opp Seascape, stein for stein, og lanserer ikke noen ny modell før båtmodellene de har i produksjon, er begynt å bli inntektsbringende. Planen om 27-foteren ble ikke satt i liv før Seascape 18 var produsert i 100 eksemplarer. Nå er 18-foteren oppe i over 300 produserte båter, mens det er bygd 75 stk av 27-foteren, hvorav flere er levert til Norge.

Innaskjærs

I vidoen forklarer designeren Sam Manuard forskjellene mellom Seascape-modellene.

27-foteren er konstruert for CE-kategori B og skal kunne seiles på havet. Båten er laget for å være spesielt rask på åpne strekk med slør.

Nyheten på 24 fot vil være mer optimalisert for baneseilas med kryss og lens.  Videoen er tatt opp under båtmessen i Paris, men viser noen ferske klipp av Seascape 24, som får premiere på Boot i Düsseldorf i januar 2016.

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen