Søk i arkivet

STØRST: Oyster 745 var den største seilbåten på Boot i Dusseldorf.
STØRST: Oyster 745 var den største seilbåten på Boot i Dusseldorf.

Tom lønningskasse for Oyster

Oyster viste frem den største seilbåten på Boot i Dusseldorf. Nå har de havnet i finansielle problemer.

– Vi beklager å informere om at Oyster ikke har maktet å finansiere videre drift på nåværende tidspunkt, men vi søker alle mulige løsninger på problemet. Mer informasjon vil bli publisert etter hvert, står det på Oysters nettside, signert firmaets sjef, David Tydeman.

Konkurs

Oyster er England båtindustris store stolthet. Verftets grunnlegger, Richard Matthews solgte Oyster til finansieringsselskapet Balmoral Capital for 70 millioner pund i 2008. Selskapet ble videresolgt til HTP Investments BV i 2012, da med en verdi til bare 15 millioner pund. Ryktene sier at eieren ikke vil spytte inn mer penger.

Det var lite som vitnet om pengeproblemer på messen i Dusseldorf hvor verftet viste frem en helt ny modell på 75 fot.

160 ansatte

Oyster bygger sine båter på ulike verft rundt i England, men har også ansatte i Spania og USA. Til sammen står 160 ansatte nå uten jobb.  

I følge sak på Yachting Monthly kan følgene av «Polina Star III» vært en av årsakene til Oysters problemer. «Polina Star III» mistet kjølen på grunn av strukturelle feil uten for kysten av Spania i 2015.

LES: Innrømmer produksjonsfeil

DYRT: «Polina Star III»
mistet kjølen på grunn av konstruksjonsfeil.

DYRT: «Polina Star III» mistet kjølen på grunn av konstruksjonsfeil.

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen