Søk i arkivet

RACING: Grand Soleil 46 i regattaversjon.
RACING: Grand Soleil 46 i regattaversjon.

Grand Soleil 48 i to versjoner

Det italienske verftet går i en ny retning med modellprogrammet.

TUR: Grand Soleil 46 LC er utviklet
for langturseiling.

TUR: Grand Soleil 46 LC er utviklet for langturseiling. Foto: Axel Nissen-Lie

Grand Soleil er på mange måter et italiensk motstykke til danske X-Yachts. Etter innføringen av LC-linjen, for bokstavene star for Long Cruise, så vil Performace-serien bli sprekere. LC-serien er nå oppe i to modeler, på 46 og 52 fot. 46-foteren ble kåret til Årets Båt i 2016, og SEILMagasinet seilte båten høsten 2015, du finner testen her.

Mer mot regatta

Etter innføringen av LC-serien har det italienske verftet lansert en modell. Grand Soleil 34, som er en nisjebåt for regatta, som vi seilte i høst. Den viser helt klart at verftet har ambisjoner innen regattaseiling. Båten er utviklet for å hevde seg, både under IRC og ORCi. Båten vi seilte var tilpasset IRC.

To i ett

REGATTA: Grand Soleil 34 er rettet
for regattaundet ORCi og IRC.

REGATTA: Grand Soleil 34 er rettet for regattaundet ORCi og IRC. Foto: Copyright Bertel Kolthof

Nå utvikler Grand Soleil en ny modell.  Den kan leveres i to versjoner. Performance-versjonen er for aktiv turseilung, mens race-versjonen er for regatta. Båtene støpes i samme form, men race-versjonen vil bli bygget i epoxy, mens performance-versjon blir støpt med konvensjonell metode. Epoxyversjonen vil veie 10,5 tonn, ett tonn mindre enn standard.

Race-versjonen får en tradisjonell plassering av vinsjer i cockpiten som gir bedre arbeidsposisjoner for mannskapet under regatta. Performance-versjonen har selvslående fokk. Marco Lostuzzi står bak linjene på nyheten. Lostuzzi har også tegnet LC-modellene.

Verftet er sparsomme om detaljer. Verken pris eller spesifikasjoner er tilgjenglig.

INNREDNING: Grand Soleil 48
før en tradisjonell planløsning. Regattaversjonen vil
få en lettere innredning.

INNREDNING: Grand Soleil 48 før en tradisjonell planløsning. Regattaversjonen vil få en lettere innredning.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen