RACING: Grand Soleil 46 i regattaversjon.

Grand Soleil 48 i to versjoner

Det italienske verftet går i en ny retning med modellprogrammet.

Publisert Sist oppdatert
TUR: Grand Soleil 46 LC er utviklet for langturseiling.
REGATTA: Grand Soleil 34 er rettet for regattaundet ORCi og IRC.

Grand Soleil er på mange måter et italiensk motstykke til danske X-Yachts. Etter innføringen av LC-linjen, for bokstavene star for Long Cruise, så vil Performace-serien bli sprekere. LC-serien er nå oppe i to modeler, på 46 og 52 fot. 46-foteren ble kåret til Årets Båt i 2016, og SEILMagasinet seilte båten høsten 2015, du finner testen her.

Mer mot regatta

Etter innføringen av LC-serien har det italienske verftet lansert en modell. Grand Soleil 34, som er en nisjebåt for regatta, som vi seilte i høst. Den viser helt klart at verftet har ambisjoner innen regattaseiling. Båten er utviklet for å hevde seg, både under IRC og ORCi. Båten vi seilte var tilpasset IRC.

To i ett

Nå utvikler Grand Soleil en ny modell.  Den kan leveres i to versjoner. Performance-versjonen er for aktiv turseilung, mens race-versjonen er for regatta. Båtene støpes i samme form, men race-versjonen vil bli bygget i epoxy, mens performance-versjon blir støpt med konvensjonell metode. Epoxyversjonen vil veie 10,5 tonn, ett tonn mindre enn standard.

Race-versjonen får en tradisjonell plassering av vinsjer i cockpiten som gir bedre arbeidsposisjoner for mannskapet under regatta. Performance-versjonen har selvslående fokk. Marco Lostuzzi står bak linjene på nyheten. Lostuzzi har også tegnet LC-modellene.

Verftet er sparsomme om detaljer. Verken pris eller spesifikasjoner er tilgjenglig.

INNREDNING: Grand Soleil 48 før en tradisjonell planløsning. Regattaversjonen vil få en lettere innredning.