NY: Hanse 458 erstatter 455.
SELVSLÅER: Alle har kopiert Hanses selvslåer. Nå satser verftet på ett større sløreseil på rull satt på baugspryd.

To nyheter fra Hanse

Det tyske verftet lanserer Hanse 458 og Hanse 508 på 45 og 50 fot til høstens utstillinger.

Publisert Sist oppdatert
SELVSLÅER: Alle har kopiert Hanses selvslåer. Nå satser verftet på ett større sløreseil på rull satt på baugspryd.

Verftet oppgraderer sine modeller til ett nummernavn som slutter på åtte. Med de to nye modellene, så er det bare den minste og den største som ikke har gjennomgått produktløftet. Oppgraderingen av 45 og 50-foteren kan beskrives som en facelift. Den største forskjellen er stilen under dekk. Borte er de hvite skottene, som å er dekket med treverk. Det gir de nye Hanse-modellene ett visuelt løft. De nye modellene erstatter Hanse 455 og Hanse 505. Den største visuelle forskjellen er at de to nye modellene har fått ett vindu til akterlugaren i cockpitkarmen slik sine søsken. T-kjøl er også byttet ut med en L-kjøl. 

Lik planløsning

Planløsningen på de nye modellene er tilsvarende dem de erstatter, men det er gjort justeringen i salongen på 50-foteren. På denne modellen er det også ett stort bad i eierlugaren forut, i stede for adskilt dusj og wc. 

Det mest interessante, rent teknisk, er at mastestøtten er forsvunnet. Båtene får ett hovedskott av karbon, som skal gi den nødvendige stryken for å holde mot trykket fra masten på dekk. 

Nytt er også at båtene får induksjonslading for mobiltelefoner. 

 

Hanse klarer å holde prisen lav. 45 foteren starter akkurat under 200 000 euro, mens for 50-foteren må man ut med 275 000 euro. 

SKOTT: Salongen i Hanse 458. Borte er Hanses hvite skott.