Dragonfly 32 Evolution

RASKERE: Dragonfly 32 får mer effektive sideskrog som gjør den raskere.

Raskere under alle forhold

Dragonfly 32 med nye sideskrog og oppgradert innredning.

Publisert Sist oppdatert
PREMIERE: Den nye Dragonfly blir vist frem under messen i Paris som starter til uka. Båten kommer også til Dusseldorf.

Quorning Boats har utviklet mer effektive sideskrog for sine trimaraner. Sideskrog med nagativ baug, og mer oppdrift kom først på Dragonfly 25. I fjor var det 28-foteren som ble oppgardert, og nå er det 32-foterens tur. Dragonfly 32 Evolution er en videreutvikling av Dragonfly 32 Supreme.

Mer oppdrift

De nye sideskrogene har 20 prosent mer oppdrift. Oppdriftsenteret er også plassert lengre ut til sidene, samt lavere i skroget som øker stabiliteten, og gjør at båten kan presses hardere. Dragonfly 32 Evolution er sprekere.

Den negative baugen penetrerer bølgene mer effektiv som øker farten og komforten i sjø.

Sideskrogenes lave profil gir mindre våt flate i lett vind, som igjen gjør trimaranen raskere under alle forhold. 

Oppgradert innredning

Dragonfly 32 Evolution får også nytt design under dekk. Innredningen er gjort i alm. Det gir et lyst og moderne uttrykk.

Dragonfly 32 Evolution kommer med høy rigg, og er valget for seilere som ønsker høy fart. Dragonfly 32 Touring beholder de gamle sideskrogene, og har en lavere rigg, og lavere pris. 

– Nye Evolution har en veiledende pris på 3 290 000,-. Båtene kommer noenlunde greit utstyrte standard spesifisert, og det er svært ulikt fra kunde til kunde hvor mye man koster på båten. I alle tilfeller kan du dog regne med å koste på utstyr for ca 200 000,-, forteller Nikolai Bakker i Niba Marine som selger Dragonfly i Norge. 

SEILmagasinet testet båtlivet på tre skrog ut fra Stavanger i 2017 med Dragonfly 25, les: Det enkle båtlivet

LYST: Dragonfly 32 har fått en oppgradert innredning i lys alm.