Søk i arkivet

BRUKT: Båtmessen i Göteborg har sluppet inn båtmeglere. Interessen er stor.
BRUKT: Båtmessen i Göteborg har sluppet inn båtmeglere. Interessen er stor. Foto:

Bruktbåter trekker i Göteborg

Båtmässan markerer sesongstart. Den trekker mange nordmenn, men nye seilbåter er ikke å se.

SEILING: Det er mulig å
prøve radiostyrte seilbåter i et basseng.

SEILING: Det er mulig å prøve radiostyrte seilbåter i et basseng. Foto: © Skvader Media 2019

Båtmässan i Göteborg fyller 60 år, og har holdt en sjarm som Sjøen for Alle hadde da den var på Sjølyst. Messen er populær for nordmenn også fordi det blir vist frem mye utstyr, gjerne med gode messepriser. I de siste årene har prisforskjellen mellom Norge og Sverige blitt mindre, så det er ikke lengre like mye å hente. 

Inn med bruktbåter

Salg av nye seilbåter er enda tregere i Sverige enn i Norge. Antall utstilte seilbåter har også sunket fra år til år. I år har messen sluppet inn bruktbåtmeglere, og det er utsilt seks brukte turseilere, med kø foran hver båt. Bruktbåter i Sverige ligger på et høyere prisnivå enn i Norge, men båtene i Sverige er generelt blitt bedre tatt vare på, og jevnlig oppgradert. Dessverre må svensker betale moms på bruktbåter kjøpt i Norge og omvent, så vi har ikke noe kompatibelt bruktmarked. 

I tillegg til bruktbåtene viser Navigare Yachting frem Jeanneau Sun Odyssey 440, og Marstrand Yachts en J/70 på utsiden av utstillingslokalet. 

BIL: Det er interesse for elbiler i
Sverige også.

BIL: Det er interesse for elbiler i Sverige også. Foto: © Skvader Media 2019

Veteranbåter

Båtmässan er flinke til å skape liv. Det er underholding for både voksne og barn. Det er en egen hall for veteranbåter, et besøk her er verdt hele reisen. 

Interessen for elbil er også stor i Sverige, i hvert fall for å se. Audi viser frem nye E-tron som koster langt mer over grensen. 

Båtmessen er frem til og med søndag 10. februar. 

TRE: Det er egen hall for
veteranbåter på enssen i Göteborg.

TRE: Det er egen hall for veteranbåter på enssen i Göteborg. Foto: Håkon Nissen-Lie

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen