Internasjonal båttest i Norge

Seilas har tatt initiativ for å teste familieturseilere på 40 fot i mai.

Publisert

Båtindustrien tar etter bilindustrien hvor det dannes klare segmenter. Seilbåter på 12 meter har blitt et slikt segment. Denne størrelsen er populære for både chartermarkedet, og for privatmarkedet. Vi har invitert et utvalg internasjonale journalister, samt de fem største verftene til test.

Facelift

Vi har invitert Bavaria, Benetau, Dufour, Hanse og Jeanneau til å stille båter til test. Bavaria med sin Cruiser 41, Beneteau med Oceanis 41.1,  Dufour med 412, Hanse med 415 og Jeannaeu med Sun Odyssey 419.

De tre franske båtene har skrog fra tidligere modeller, men har fått ett kraftig facelift for året. Vi vil finne den båten som gir mest for pengene. Hvilken som har de riktige funksjonene, er best bygget, og seiler best.

Viktig test

Seilas har en lang historie med omfattende sammenligningstester. Slike tester gjør det enklere å skille forskjeller, og med et stort testcrew, blir det flere meninger og oppfatninger å dele. Så langt har det tyske bladet Yacht, franske Voile et Voiler, nederlandske Waterkampion samt journalister fra Danmark og Sverige sakt de kommer. 

Savner svar

Jeanneau har meldt fra om at de gjerne stiller, men er ikke sikker på at de kan levere en Sun Odyssey 419 i tide for testen. Den norske forhandleren av Hanse har så langt ikke respondert vår henvendelse.  

Om forhandlerne ikke klarer å stille båter til test, vill vi forsøke å skaffe båter via private båteiere. Testen blir holdt 23.-25. mai fra Leangbukta i Asker.