Internasjonalt trebåtseminar på Sætre

10. mars skjer det på Sætre i Hurum. Da kommer to verdensberømte eksperter innen klassiske trebåter dit og holder et spennende trebåtseminar i rådhuset i Sætre!

Ron Valtent er internasjonalt kjent som historiker, redaktør og forfatter av ledende publikasjoner innen nisjen klassiske trebåter. Han følger også med på alt som skjer her i Norge, og han var senest meget aktiv under hele Europe Week 2014. Nå kommer han til KTKs eksklusive trebåtseminar med sitt foredrag: «The Passion of Classic Yachting».

Sammen med ham kommer Sönke Stich, tyskeren som har sin utdannelse som trebåtbygger i Norge og som derfor også snakker norsk. Sönke er faglig leder av trebåtverftet til Robbe & Berking i Flensburg. Han hadde ansvaret for byggingen av Johan Ankers «ufødte» 12-meter fra 1939, båten med byggenr. 434, som ble sjøsatt i 2015 og har fått navnet «Siesta» av sin danske eier.

De to vil orientere om hva som skjer innen internasjonal classic yachting. Sönke vil spesielt ta for seg Oliver Berkings nye Yacht Heritage Center, som nå er under bygging ved siden av Robbe & Berkings store verft ved kaikanten utenfor Flensburg.

Bak dette arrangementet står i første rekke Peter Ennals, som har fått med seg Hurum kommune, Kiwi og RHA som samarbeidspartnere. Peter tar i mot påmeldinger fra alle som er interesserte i å delta på seminaret. Han kan også fortelle at det er gratis adgang.

Send din påmelding på telefon: 93200547 eller til [email protected]

Du finner også mer info på www.hurumtrebaatfestival.no