Isseiling

110 km/t på Akersvannet

110 km/t på Akersvannet

Isseiling Norge har magiske raske dager på tjukk blank is i Vestfold.

Publisert Sist oppdatert

Primus motor i Isseiling Norge, Hans Petter Lundgaard, inviterer til dager med fartsfylt moro, iskalde tær og pølsegrilling for alle som ønsker å prøve isseiling på Akersvannet i Stokke kommune.

De to siste helgene har det vært hektisk aktivitet på over 30 cm tjukk is på Akersvannet. Foruten familier på skøytetur og isfiskere har det også vært stor oppslutning om isseiling.

Også surfebrett tar isen fatt

MORO FOR ALLE

Den norske isseilerklubben disponerer for øyeblikket 7 båter som de gladelig låner ut til alle som vil seile når de har åpen samling. Isseiling er noe som alle kan klare å få til i svært lite vind. Flere nybegynnere har forsøkt de siste gangene og blitt svært så hektet. Det er ikke behov for seilerfaring før man legger seg ned i en båt og blir dyttet avgårde. Sjøsyke er aldri et tema og fartsfølelsen man får av å ligge knappe 20 centimeter fra isen får smilet frem hos alle.

167 km/t og sikkert. I relativt lite vind kan man oppnå stor fart. I de siste to helgene har vinden ligget på rundt 3 m/s og det har på en gps blitt logget en maksfart på 59,3 km/t, mens Roger Isaksen målte hele 110 km/t på sin gps i de tidlige morgenvindene idag. Hans Petter Lundgaard har selv opplevd å seile i 167 km/t, dog ikke på "lille" Akersvannet. Sikkerhetsutstyret består av skihjelm med briller da hodet såvidt sniker seg under bommen ved et slag. I tillegg varmer det godt mot kulden.

KALDE TÆR, MEN VARME PØLSER.

Det er ikke til å komme bort fra at tærne fort kan bli kalde, selv med ullsokker og varme vinterstøvler. Og fingrene blir numne etter noen runder i vinden. Lundgaard byr på varme grillete pølser rundt bålet, det stilner både sulten og varmer kropp og sjel. Om du ikke kjenner mange kommer du fort i snakk med alle som er tilstede, her er det ingen som måler deg etter båten du eier. Så lenge du tropper opp med et smil tas du vel imot.

LYST TIL Å PRØVE?

Følg Isseiling Norge på Facebook (trykk her), bli medlem og se når og hvor neste samling blir. Slik været ser ut nå er det store muligheter for at det blir mer seiling førstkommende helg. Følg med på deres sider, møt opp, alene, med familien eller med venner. Ta med varme klær, skøyter, en termos med kakao og se etter en energisk, sosial og imøtekommende fyr - Hans Petter.

En stor takk også til alle eierne som låner ut sine isseilere for dette flotte opplegget.

Nybegynneren Kat får veiledning fra Hans Petter Lundgaard