J/111 for shorthandseiling
J/111 for shorthandseiling

J/111 for shorthandseiling

J Composites i Frankrike har utviklet en versjon av J/111 med lavere pris, måletall, og bedre for solo og dubelhanded.

Publisert Sist oppdatert

J/111 er en sporty seilbåt med gode egenskaper både i lett og mye vind, men båten har fått konkurranse fra Jeanneau Sun Fast 3600 og JPK 1080 det siste året. Disse båtene er bedre tilpasset shorthandseiling, og ikke minst. Har lavt nok måletall til å kunne seile amatørregattaen over Atlanterhavet, Transquadra.

 

BEDRE ALLROUNDER. J/11S, den nye versjonen av J/111 har samme skrog men en rigg med lavere tyngdepunkt som gjør den stivere.

De fleste båtene av denne typen er laget for slør i mye vind. J/11s er en bedre allrounder. Den er bedre tilpasset double-hand regattaer i Europa og USA hvor vindforholdene varierer mye.  Regattaer hvor både kryss og lens betyr mye.

 

ENKLERE. J/11S kommer standard med aluminiumsmast. Innredningen er også gjort enklere. Det skal gjøre båten mer konkurransedyktig også på pris. Båten har rorkult og to ror. To ror gjør jobben enklere for autopiloten. Rorkult gjør det enklere for rormannen å gjøre flere oppgaver.

 

TO NYE. J/11S vil bli vist frem under Southampton Boat Show i September.

J/Boats utvikler i disse dager også en mer turseilingsvennelig 36-foter. J-112e som erstatter J/109. Også denne båten skal vises frem på messer i løpet av høsten.