J/Boats med 40-fots fartsmaskin

J/121 blir J/111 storesøster, får vannballast og er utviklet for shorthandseiling.

Publisert Sist oppdatert

J/121 er bygget for å vinne de klassiske regattaene som Fastnet Race, Sydney Hobart, Middelsea Race også videre. Konstruktøren har kalkulert seg frem til at slike regattaer består av 15 prosent kryss, 60 prosent slør og 25 prosent lens. 40-foteren blir derfor bygget for å ha spesielt raske sløreegenskaper. Lav motstand og høy stabilitet skal bidra til høy fart.

Nyheten bygger på erfaringer fra J/111 som er en båt med høyt fartspotensiale. 

Fem eller færre

Det er vanskeligere å samle opp ett fullt mannskap til regattaseiling. Det er en trend. Nyheten blir utviklet slik at den skal la seg håndtere av et begrenset mannskap. Båten får vannballastanker på 400 kilo. Det skal erstatte 4-5 kraftige karer på rekka.

Cockpiten har lave karmer, som gir liten beskyttelse. Den får også to ratt, noe som er helt nytt fra J/Boats. 

Båten får J/Boats typiske baugspryd. Det fungerer bra for dype gennakere på lens. I pressemeldingen fra J/Bots står det at seiloppsettet blir inspirert av Vendee Globe og Volvo Ocean Race, og at baugsprydet skal ta et flatt sløreseil på rull, som Code Zero.

Båten får også et indre forstag for et kutterfokk, eller et stagseil.

Enkel innredning

Båtens innredning er tilpasset bruksområdet. Den er åpen og luftig med en kvalitet som ikke er vanlig på slike regattabåter. Navigasjonsbordet blir en viktig del, men også byssa. Badet er plassert bak, som er en fordel på havet. Køyene i forpiggen kan fjernes for å gjøre plassen til en seilbinge. 

J/Boats har ikke publisert noen spesifikasjoner enda. 

ENKEL: Innredningen skal bli åpen og funksjonell.
ENKEL: Innredningen skal bli åpen og funksjonell.