40-foter for shorthandseiling på vannet

J/121 følger oppskriften fra J/111, men har også fått vannballast. Båten er satt på vannet i USA.

Publisert Sist oppdatert
EMKEL: Innredningen er tilpasset regattaseiling.
EMKEL: Innredningen er tilpasset regattaseiling.

J/121 er utviklet for havseilas, og skal kunne håndteres enkelt av fem personer eller færre. Det skal gjøre båten billigere å eie. Båten er utviklet for å imøtekomme internasjonale seilingstrender. Båten skal passe godt for endags distanseseilas, som Three Bridge Fiasco i San Francisco som har blitt meget populær.

Typisk J/Boat

J/121 har mye til felles med J/111, som igjen har dannet skole for J/88 og J/70. Det betyr at den nye 40-foteren ikke er utviklet for familieseiling. Innredningen er enkel, men vil være praktisk for nattseiling. Båten får en komfortabelt kartbord. Forskipet er tomt, og det er bare en lugar akter. Du kan også få den levert med noe innredning av tre, ellers er det meste hvit.

Cockpiten er utviklet for shorthandseiling. Båtens vinsjer er fordelt på klassisk måte. Cockpiten er lang, men cockpitbenkene er korte. For første gang har en båt fra J/Boats to ratt.

Bygget i USA

Mens det meste av J/Boats-modellene bygges i Europa, så er J/121 bygget i USA. Pluggene er frest ut av en avansert robot.

J/121 starter på 379,900 dollar. Du må legge til 100 000 dollar ekstra for seil, utstyr og elektronikk. I tillegg kommer frakt og moms. Det betyr at du må ut med over fire millioner kroner for herligheten.

TYPISK: J/121 har høy familielikhet med andre J/Botas.
TYPISK: J/121 har høy familielikhet med andre J/Botas.