ÅSGÅRSTRAND: Arkivbilde fra Mesternes Mester 2016 som ble seil i J/70.

– Blir stort å vinne NM i J/70

J/70-miljøet vokser i Norge, og klasseklubben for båttypen har store ambisjoner. De håper på å ha Norges beste seilere på startlinjen under NM.

Publisert Sist oppdatert

J/70 er en atypisk båtklasse hvor det både er foreninger, firmaer og privatpersoner som eier båtene. Antallet privateide båter øker, og klasseklubben ønsker at disse ikke skal bli borte fra miljøet.

– Det er over 40 J/70-båter i Norge nå, og klassen vokser jevnt og trutt. Båttypen blir forbundet med liga-seiling, men vi ønsker å legge til rette for at flest mulig kan seile båttypen, forteller Petter Mørland Pedersen til SEILmagasinet. Han er styremedlem i klasseklubben som har planene klare for 2021.

– J/70 Norway er i en prosess hvor vi legger planer om å få på plass en bærekraftig klasse med samhold, læring og regattaseiling, sier Mørland Pedersen.

Han mener at Seilsportsligaen og Grundig Cup tar seg av ligaseiling hvor seilerne seiler i heat, og arrangøren stiller med båter.

– J/70 Norway ønsker å tilrettelegg for den klassiske regattaseilingen, og vi har pekt ut to store regattaer i 2021, Grundig Hankø Race Week og Norgesmesterskap, forteller Mørland Pedersen.

Store Ambisjoner

– Vi håper på mer enn 30 båter på startlinjen i NM til høsten, forteller Mørland Pedersen. Klasseklubben har lagt mesterskapet til 24. og 25. september i Åsgårdstrand. Det gjør det attraktivt for seilere som har kvalifisert seg til Mesternes Mester å bruke Norgesmesterskapet som oppkjøring.

– NM i J/70 kan ble den jeveste NM-medaljen seilerne kan vinne i 2021, tror Mørland Pedersen.

Han er takknemlig for at Åsgårdsstrand seilforening stiller seg positive til å arrangere, som var klasseklubbens førstevalg.

– Foreningen har god erfaring med å arrangere, gode baneforhold, kort vei til banen og ikke minst er det kun få uker før Mesternes Mester som gjør logistikken av liga og KNS-båtene enkel. Vi kunne ikke fått en bedre arrangør, mener Mørland Pedersen.

Klasseklubben ønsker forutsigbarhet, og vi har derfor bestemt at for all overskuelig fremtid vil NM i J/70 bli arrangert i slutten av september.

Nye formater

– Sesongen drar i gang med ski Yachting i april. Det er også gøy at Grundig tar initiativ til en egen kvinneregatta. Vi håper dette kan bidra til å få enda flere kvinnelige seilere med i idretten vår, sier Mørland Pedersen.

Terminliste 2021-J/70

DatoBeskrivelseSted
9-10 aprilGrundig Ski YachtingOslo
8-9 maiGrundig Sail Cup #1Oslo
4-6 juniGrundig Woman RegattaOslo
1-3 juliGrundig Hankø Race WeekHankø
18-19 septemberGrundig Sail Cup FinaleBygdin
24-26 septemberNorgesmesterskapÅsgårdstrand

STRATEGI: Mørland Pedersen håper på å samle de beste seilerne i Norge i J/70 under NM i september.