Javacup i gang, sjekk film

Melges 24 seilerne på Sør- og Vestlandet dro i gang sesongen på Askøy.

Publisert Sist oppdatert

Da var vi i gang med Javacup 2017 med første stopp på Askøy Seilforening. Med 10 båter påmeldt fra Kristiansand, Farsund, Stord og Bergen lå alt til rette for en fin regatta. Været var fantastisk med sol og sommerlige temperaturer. Regattasjef Ole Jørgen Michelsen og hans stab gjorde det det kunne for å til 10 seilaser som var planlagt.

Varierende forhold

Første dag var det rolig vindforhold og en del strøm på banen som gav store utslag på resultatene. Andre dag var det litt mer øst i den nordlig vind, samt at den var litt sterkere. Når vinden kommer over land så følger det også med vindskift. Fantastiske seilforhold og et bra opplegg på land gav seilerne en super opplevelse.

Sterk avslutning

Med god seiling og 3 førsteplasser var leder etter første dag NOR286 – Salt6  med Leif Kristian Garvik på roret. Andre plassen hadde Karl Petter Haugen på NOR796 Chatrix, men var a poeng med NOR799 Party Girl. På andre dag og med mer vind tok Party Girl litt mer kommandoen og seilte inn til 4 første plasser siste dag. Nok til å ta hjem seieren i Akt1 av Javacup 2017. Salt6 seilte inn til andre plass foran Chatrix. På regattaens siste dag seilte NOR342 Very Happy! med Gisle Bjørnsrud Bø inntil 3 andre plasser og klatret til 4 plassen, mens Dag Buch ble nr.5.

Klikk for resultatene.

Rett etter fortøyning av båtene var grillen tent og den sosiale delen var i gang.

Resultatene  kom raskt ut og film fra dagens seiling lå ute på nettet kort tid etter mål gang er en barriere som er brutt. Seilerne fikk premiéren på storskjerm etter grillmåltidet ved klubbhuset.

Tilbakemeldingene fra seilerne på arrangementet både på sjøen og på land har vært overveldende. Mange har hjulpet til slik at regattaen har blitt en suksess. Utrolig gøy og det gir gode utsikter til neste akt i Javacup 2017.

Film fra dag 1 finner du her.