Sun Odyssey 440

Jeanneau forbedrer turseileren

Sun Odyssey 440 har løsninger som fortjener å bli kopiert av konkurrentene. Jeanneau leder utviklingen, og den går i riktig retning.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan kan dagens turseilere bli bedre? Det var spørsmålet folket ved det franske verftet Jeanneau stilte seg da de skulle utvikle en ny serie Sun Odyssey-modeller. Det måtte være båter som kunne gi noe mer enn den gamle serien. Sun Odyssey 440 er 8. generasjon Sun Odyssey. I løpet av 25 år har verftet bygd 17 000 Sun Odyssey-båter.

Verftene er nødt til å utvikle produktene sine for å skape argumenter for at kjøpere skal bytte ut sin gamle båt med noe nytt og bedre.

Jeanneau har gjort ulike undersøkelser, og de viser at komfort er kundenes viktigste valgkriterier – før utseende, seilegenskaper og pris. Den nye modellen koster litt mer, men byr også på mer av det meste. Prisen starter på 2,4 millioner kroner, men den vil raskt rykke opp til 3 millioner med komfortutstyr. Fem år har verftet brukt på å utvikle det nye konseptet, og i løpet av denne tiden har markedet beveget seg og er klar for sprekere løsninger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS