Volvo Ocean Race

Jenter på laget

Det vil trolig være jenter blant mannskapene på flere av båten i neste Volvo Ocean Race.

Publisert Sist oppdatert

Jentebåten Team SCA var en stor suksess i siste Volvo Ocean Race, med topp plasseringer i havnerregattaene og seier i en av etappene i racet. Likevel er det vanskelig å finne penger til et nytt jenteprosjekt. Derfor har Volvo endret mannskapsreglene slik at det skal lønne seg å ta med jenter i et blandet lag. Et rent guttelag består av syv seilere, men med to jenter ombord får laget to ekstra seilere og blir i alt ni. Med like mange av hvert kjønn ombord kan det bli ti og et rent jentelag får ha 11 seilere ombord.

Vil være med gutta

En som har innrettet seg etter dette er britiske Liz Wardley som har mer enn 80.000 nautiske mil bak seg i årene med Team SCA. - Etter at vi var i mål i 2015 bestemte jeg meg umiddelbart for at ville seile Volvo Ocean Race igjen, sa hun. Wardley ønsket ikke nødvendigvis å være en del av et rent jentelag, men skjønte at skulle hunfå seile med gutta, måtte hun erverve unike kunnskaper. Hun gikk derfor til Nick Bice (Chief Technical Development Officer) og ba om å få jobbe på verftet der båtene ble oppgradert til VOR 2017/18. Om hun kunne være med her ville hun bli kjent med båten ut og inn og derved skaffe seg uerstattelige kunnskaper for laget.  - Jeg har alltid elsket å holde pǻ med båter. Derfor var det ikke så mye omstilling som skulle til. Under arbeidet med båtene var vi to båtkapteiner så vår oppgave var å være sikker på at alt var på plass i tide. I tillegg jobber jeg med engineering noe som virkelig er både nyttig og interessant. 

Vil ha med jenter 

Trolig vil både «Dongfeng» og «Mapfre» benytte muligheten til å øke antall seilere ombord ved å ta med to kvinnelige seilere. «Dongfeng» driver for tiden og tester ut mulige mannskaper. Hos «Mapfre» antydes det at OL mesteren i matchseiling for kvinner i 2012 Tamara Echegoyen skal være et hett tips. Det samme er den brasilske OL mesteren i 49erFX, Martine Grael som har sterke familietradisjoner i Volvo Ocean Race etter at faren Torben Grael vant med «Ericsson 2» i 2008/09.