«Jevnakerbonde» satser i IRC

Gårdbruker Aasmund Drolsum startet seilingen på Ransfjorden i jolle. Nå gir han full gass med en en av de mer spennende IRC-båtene i markedet.

Publisert

Drolsums båt «Magic», som nylig ble levert av forhandleren Claus Landmark i Son, er en King 40, en 40 fots IRC cruiser/racer designet av Mark Mills og produsert av King Marine, Argentina.  Båten er nylig kåret til ”Årets båt 2009” av det anerkjente seilbladet «Sailing World». Begrunnelsen er at båten har det beste fra «racere» samtidig som den har komfort som forventes hos en turseiler. På den måten er den ikke bare egnet for topp konkurranseseiling, men også til tur og event seiling.

Båten har køyeplass for 8-12 personer avhengig av hvilken komfort som forventes av deltagerne/mannskapet.

Den aktuelle King40 har byggenummer 6 og er den første som er innført til Norden så vel som Nord-Europa. Den er en unik og spennende seilbåt som så langt har vist å seile opp til forventningene i regattaer. Den første var på vannet i mai 2008, vant en større regatta i England for så å bli tatt på land og modifisert slik at de neste bygge nr. er betydelig forbedret i forhold til «proto utgaven».

Så langt kan båttypen vise til toppresultater både i England og USA. Sist med fantastiske 1. og 3. plass i den prestisjetunge Accura Key West Race Week i januar. «Magic» utstyres med det beste fra B&G elektronikk og regattaseil fra Elvstrøm Sails.

Drolsums mannskap består av en stamme på 10 gode seilere med lang og allsidig erfaring fra alle typer regattaseiling.

De sentrale er:

Aasmund Drolsum, skipper/rormann

Eivind Bøymo-Malm, rormann/”sweeper”

Kristian Østmark, taktikker

Ole Aabye, trimmer

Kjetil Rekaa, baugmann

Henrik Strand, storseil trimmer

Christian Baklid, mastemann

Silje Brathagen, luke, fordekk, mast

Karoline Gisholt, trimmer, storseil trimmer

Janina Böhmer, luke/tailer

m.fl.

Målsettingen første sesongen er å hevde seg blant topp tre i alle regattaer vi stiller opp i både i Norge og Sverige.

Laget satser i første omgang med et treårs perspektiv hvor man allerede første året har som målsetting å hevde seg blant topp tre i de regattaer båten stiller opp. Treningen foran første sesong vil allerede starte ved påsketider med utgangspunkt i Son.

Via seilleverandøren Elvstrøm Sails får laget ekspertise og coaching fra ressurspersoner med god kjennskap til båttypen fra England og Danmark. I løpet av tre sesonger er målsettingen å etablere seg i toppen av norsk og nordisk storbåtseiling.

Å drive igjennom et slikt prosjekt med et mannskap på 10-12 personer og en krevende regattabåt koster penger og Drolsum søker derfor samarbeidspartnere som er villige til å forplikte seg for tre år. Han vil derfor selge sponsorpakker og har planer for events og teambuilding.

Et eksempel er weekend-tur med overnatting, for eksempel til Skagen i Danmark eller langs norske- eller svenskekysten. To av båtens mannskap vil være med og man kan da få en grundigere innføring i seilingens dynamikk og hvilket team - arbeid som kreves for å få en seilbåt i denne klassen til å seile best mulig.

Spesifikasjoner:

LOA 12.15 m

LWL 10.75 m

BEAM 3.71 m

DRAFT 2.50 m

DISP 6850 kg