EM I Finnjolle

Jevnhet betaler seg

Anders Pedersen gjennomførte to gode seilaser i Finnjolle-EM og tok et jafs oppover på resultatlisten.

Publisert Sist oppdatert

Med 10. og 11. plass i dagens seilaser var Anders Pedersen strålende fornøyd. Det bekrefter at tiden frem til mesterskapet har vært benyttet godt, i tillegg til at den nye båten gir trygghet for at det ikke er utstyret det står på.

Anders sier til Seilas at han har gjort store fremskritt på unnavindsseilasen, selv om det fremdeles er litt å gå på. Med nærmere 100 båter i feltet betyr jevnhet på dette nivået mye, ikke minst for selvtilliten. 

Vanskelige forhold

Dagen startet med lite vind og seilerne måtte vente før vinden slo igjennom på regattabanen. Etter hvert bygde det seg opp 13–15 knops vind som ga fine, om enn ustabile, seilaser, som i kombinasjon med store dønninger gjorde seilasene temmelig krevende. 

Foran Postma, Høegh-Christensen og Wright

Anders Pedersen ligger nå på 4. plass etter tre seilaser i mesterskapet og har både sølv- og bronsemedaljevinneren fra siste OL bak seg – i tillegg til briten Ed Wright, som er Ben Ainslies etterfølger og som så langt ligger på 7. plass.

Den andre norske seileren i feltet, Lars Johan Brodtkorb, er fremdeles ny i klassen. 63. og 61. plassene i dag viser at det er et stykke frem. Trolig er han materiale for 2020 dersom han holder koken så lenge. Brodtkorb er imidlertid ung, og resultatene fra E-jolle klassen viser at han er et seilertalent utenom det vanlige.